Dragan Mektić na konferenciji za novinare

Predočiću papire o Dodikovom švercu tokom rata... On je dezerter, nije branio RS!

Front29.06.17, 13:43h

Predočiću papire o Dodikovom švercu tokom rata... On je dezerter, nije branio RS!
Dodik je paradigma za kriminal i korupciju u RS-u, ako sam ja, kako on kaže, bosanski politički klovn. Neću sada o ovome, ali bit će priče i o helikopterskom servisu RS-a, ko se sve vozi, zašto se upotrebljava helikopter, a dok ne progovorim neka izvrše dezinfekciju i dezinsekciju helikoptera, jer je prijetnja po javno zdravlje, ustvrdio je ministar sigurnosti BiH

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić tvrdi da predsjednik RS-a Milorad Dodik pričom o stanovima u Beogradu “već 15 godina pokriva sve svoje transakcije”.

 

-Dodik od 2007.godine pominje da je prodao ili prodaje stanove u Beogradu, stavlja ih pod hipoteku za kredit kod Pavlović banke. Pozivam ga da objasni građanima šta je istina, rekao je Mektić danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

 

Citirao je Dodikove izjave iz proteklih godina, kada je, kaže, također govorio da prodaje ta dva stana ili jedan stavlja pod hipoteku te je pozvao predsjednika da odgovori šta je istina, da li je prodao stanove, prodaje ih ili su pod hipotekom.

 

-U katastru Srbije još stoji da je Dodikov stan na Bulevaru kralja Aleksandra pod hipotekom i kako može da proda stan, upitao je.

 

Mektić je na konferenciji za novinare najavio da će, svaki put kada ga Dodik nazove izdajnikom, izaći na konferenciju za novinare i predočiti papire o “Dodikovom švercu tokom rata, jer je on dezerter i nije branio RS u ratu...”.

 

-Dodik je paradigma za kriminal i korupciju u RS-u, ako sam ja, kako on kaže, bosanski politički klovn. Neću sada o ovome, ali bit će priče i o helikopterskom servisu RS-a, ko se sve vozi, zašto se upotrebljava helikopter, a dok ne progovorim neka izvrše dezinfekciju i dezinsekciju helikoptera, jer je prijetnja po javno zdravlje, ustvrdio je ministar sigurnosti BiH.

 

Navodi i da očekuje da se protiv bivšeg glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića podigne optužnica zbog nesavjesnog rada te rekao da ne poziva na nasilne proteste, ali da narod treba da izvrši pritisak na korumpiranu vlast.

 

Ponovio je da je otvoren za razgovor za demobilisanim borcima Armije BiH i da će pomoći svima kojima može, bez obzira na to koje je nacionalnosti.


(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook