Goran Bregović o svojim počecima

Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena koliko sam ja imao priliku, to je očito znak s neba

Showbizz29.06.17, 10:37h

Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena koliko sam ja imao priliku, to je očito znak s neba
Muzika nije ništa neophodno. Ona je kao so u hrani. Može i bez nje, ali malo je bljutavo. Tako bi i naši životi izgledali bez muzike, rekao je Bregović

 

Pjesme slavnog kompozitora Gorana Bregovića slušamo već decenijama, a sad je otkrio kako je izgledao početak njegove karijere. Zanimljivo je da je klasična muzika igrala važnu ulogu u njegovom odrastanju.

 

- Moj otac, koji je bio vojno lice, kao mlad je svirao violinu u svom selu Sveti Petar Čvrstec kod Križevaca. Poslije, kad je otišao u penziju, vratio se sviranju sa svojim pajtosima iz mladosti. Njegova želja je bila da učim violinu u muzičkoj školi, ali ja baš nisam bio za to. To je težak instrument koji treba mnogo vježbati, a ja sam više za gitaru, koja se ovako kako je ja sviram može naučiti za nedjelju dana, prisjetio se Bregović i nastavio priču o počecima karijere.

 

- Počeo sam vrlo rano i svirao vrlo dobro. Najranije profesionalno iskustvo imao sam u striptiz-baru Splendid u Dubrovniku. Odatle nas je pokupio neki Italijan da sviramo u jednom baru u Italiji. Tako da sam započeo kao striptiz-bar muzičar, što je uvijek dobar znak. Kada imaš sedamnaest godina i gledaš toliko golih žena, to je očito znak s neba, kao da mi je Bog rekao: Bregoviću, ti ćeš se zabavljati s ovim što radiš, ispričao je kroz smijeh Bregović.

 

- Muzika nije ništa neophodno. Ona je kao so u hrani. Može i bez nje, ali malo je bljutavo. Tako bi i naši životi izgledali bez muzike - rekao je Bregović.

 

(Hellomagazin.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook