Pod još nerazjašnjenim okolnostima

Tridesetogodišnjak poginuo u krivolovu kod Zavidovića, druga osoba teško ranjena

Hronika28.06.17, 09:56h

Tridesetogodišnjak poginuo u krivolovu kod Zavidovića, druga osoba teško ranjena
Odmah nakon dojave o ovom incidentu, koji se dogodio na teško pristupačnom šumskom terenu, policija je privela dvije osobe za koje postoji osnov sumnje da su sudjelovali u krivolovu i da su pucali u pravcu nastradalog V.A. i ranjenu osobu K.M., i oni će biti predmetom istražnih radnji

 

Jedna osoba je sinoć u kasnim večernjim satima smrtno nastradala na šumskom lokalitetu nedaleko od naseljenog mjesta Stog kod Zavidovića, a druga je teško povrijeđena od vatrenog oružja.

 

Tokom krivolova, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno je stradao tridesetogodišnji V.A., a K.M. je zadobio teške tjelesne povrede zbog kojih je prebačen na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

 

Odmah nakon dojave o ovom incidentu, koji se dogodio na teško pristupačnom šumskom terenu, policija je privela dvije osobe za koje postoji osnov sumnje da su sudjelovali u krivolovu i da su pucali u pravcu nastradalog V.A. i ranjenu osobu K.M., i oni će biti predmetom istražnih radnji. 

 

Istražne policijske ekipe će danas s dežurnim kantonalnim tužiocem završiti sve uviđajne radnje na mjestu događaja, a nakon završetka svih istražnih radnji znat će se okolnosti pod kojima se dogodila ta nesreća.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook