Saslušana tri svjedoka

Nastavljeno suđenje Zukiću i ostalima: Kako je cijena zapošljavanja 'skočila' sa 16.000 na 18.000 KM

Hronika27.06.17, 15:57h

Nastavljeno suđenje Zukiću i ostalima: Kako je cijena zapošljavanja 'skočila' sa 16.000 na 18.000 KM
Fehrić je rekao da su mu najprije tražili 16.000, a da su mu kasnije rekli da će to naknadno izaći na 18.000

 

U nastavku suđenja Amiru Zukiću, generalnom sekretaru SDA, te dvojici potpredsjednika SDA Asimu Sarajliću i Mirsadu Kukiću, danas su saslušana tri svjedoka Tužilaštva KS, piše Avaz.

 

Zanimljivo je da je ovo suđenje počelo sa skoro dva sata zakašnjenja, jer optuženi Zukić iz tehničkih razloga nije mogao na vrijeme stići iz Zenice.

 

Inačle, saslušani su svjedoci Šemso Fehrić, Edin Ćatić i Zlatan Hadžić. Ćatić je cimer također optuženog Eseda Džananovića (bivšeg direktora Elektrodistribucije u Zenici), dok je svjedok Zlatan Hadžić, bivši sudija Suda BiH.

 

Prvi svjedok Šemso Fehrić, koji je pomoćnik direktora Elektrodistribucije Zenica, kazao je da ga je u julu 2016. kontaktirao Sead Keserović, a zatim i došao do njegove kuće u Zavidovićima s pričom da su mu određene osobe tražile 16.000 KM kako bi zaposlio sina u Elektroprivredu. Fehrić je rekao da su mu najprije tražili 16.000, a da su mu kasnije rekli da će to naknadno izaći na 18.000.

 

Tvrdi da je dan kasnije obavijestio direktora Ediseja Sirotanovića, a nakon čega su sutra pozvali Seada i kazali mu da sve prijavi Tužilaštvu, a ako neće to uraditi da će to uraditi dirketor Sirotanović.

 

Inače, ovaj svjedok je bio pomalo konfuzan, jer je u izjavama koje je dao Tužilaštvu tvrdio jedno, a danas u Sudu drugo, ali je ipak potvrdio da je na sastanku koji je održan kod direktora Sirotavnća rečeno da Keserović sve mora prijaviti Tužilaštvu.

 

Na unakrsno ispitivanje Vasvije Vidović, advokatice Džananovića, svjedok je većinom odgovara sa "ne znam" i "ne sjećam se", nakon čega je Vidović kazala da je riječ i izričito odbojnom svjedoku koji je vrlo nekooperativan.

 

Edin Ćatić je rekao da je živo u studentskom domu u Nedžarićima s Esedom Džanonovićem i da ga poznaje vrlo dobro. Ispričao je da je nakon smrti jednog od uposlenika podržnice u Travniku tražio da na tu poziciju bude zaposlen Edin Buhić, a da mu je iz Zenice poručeno da se gura neko drugi, a da je kasnije iz medija čuo da je riječl o Ismetu Keseroviću, sinu Seada Keserovića.

 

Inače Ćatić je pomoćnik direktor Elektrodistribucije Zenica za podurčije SBK. Zlatan Hadžić, koji je danas pomoćnik direktira za zajedničke poslove, a prije radio kao sudija Suda BiH, ispričao je da mu je direktor Sirotanović kazao da je Esed Džananović tražio od njega da zaposli Ismeta Keserovića u Travniku i da mu je dao cjeduljicu s brojem telefona na koji ga treba pozvati. Ustvrdio je da je pozvao tu osobu ali da je mu je ona dala svog oca, Seada koji je inače uposlenik Elektroprivrede BiH u Zavidovićima da ta mu ni on (Sead) ništa nije znao objasniti jer je bio zbunjen. Rekao je da nakon sastanak kod direktora Sirotanovića saznao ko mu je tražio novac za zapošljavnaje sina i da je tu spomenut neki Ramiz Bibić te Senad i Nedžad Trako.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook