Bajramska poruka Tayyipa Erdogana

Zar ćemo tražiti dozvolu za uspostavu vojne baze u Kataru?! Neka ne zamjere, Turska nije zamlja tog tipa!

Hronika25.06.17, 09:59h

Zar ćemo tražiti dozvolu za uspostavu vojne baze u Kataru?! Neka ne zamjere, Turska nije zamlja tog tipa!
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je poručio da u islamskom svijetu postoje oni koji podstiču atmosferu podjela te izrazio nade da će ovogodišnji Ramazanski bajram biti povodom buđenju u jednom novom ozračju

 

Jedinstvo i zajedništvo je za nas veoma važno. Nadamo se da će ovaj Bajram, blagdan kojem se u islamskom svijetu pridaje velika pažnja, biti prekretnica u svjetskom miru, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u bajramskom obraćanju, javlja Anadolu Agency (AA).


“Nadamo se i molimo se da ovaj Bajram ujedno bude početak jednog novog razdoblja u islamskom svijetu”, kazao je Erdogan.


On je dodao da u islamskom svijetu postoje oni koji podstiču atmosferu podjela te izrazio nadu da će ovogodišnji Ramazanski bajram biti povodom buđenju u jednom novom ozračju. 


Erdogan je rekao da će Turska nastaviti provodbu plana o uspostavi vojne baze u Kataru te da su nepravdani zahtjevi trećih strana o prekidu tog plana.


“Hoćemo li od trećih strana uzimati dozvolu kada pravimo bilateralne sporazume na polju zaštite? Neka ne zamjere, Turska nije zamlja tog tipa. Zbog toga je pristup, poput zahtjeva za povlačenjem vojnika, iskazivanje nepoštovanja prema Turskoj”, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.


Erdogan je bajram-namaz klanjao u džamiji Mimar Sinan u Istanbulu.

 

(Anadolija/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook