FOTO/ Članovi Predsjedništva BiH sastali se s Vučićem uoči inauguracije

Ivanić: Bolji odnosi Srbije i BiH zavise od bošnjačkih lidera; Izetbegović: Samo da sve ne ostane na lijepim riječima...

Front23.06.17, 16:43h

Ivanić: Bolji odnosi Srbije i BiH zavise od bošnjačkih lidera; Izetbegović: Samo da sve ne ostane na lijepim riječima...
Ivanić je nakon sastanka sa Vučićem i Izetbegovićem rekao novinarima da odnosi BiH i Srbije nikada nisu bili problem, već odnosi pojedinih lidera u BiH, prije svega bošnjačkog naroda i rukovodstva u Srbiji

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, dok će hrvatski član Predsjedništva BiH doći na svečanost povodom inauguracije koja počinje u 18 sati.

 

Ivanić i Izetbegović su mu tom prilikom čestitali na izboru za predsjednika Srbije. Vučić je kratko dodao da će treći član Predsjedništva Dragan Čović, koji ne prisustvuje sastanku, doći večeras na inauguraciju u Palatu Srbija, prenosi Tanjug.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Beogradu da vjeruje u poboljšanje odnosa Srbije i BiH, ali da će to, kada je riječ o BiH, zavisiti od bošnjačkih lidera.

 

Ivanić je nakon sastanka sa Vučićem i Izetbegovićem rekao novinarima da odnosi BiH i Srbije nikada nisu bili problem, već odnosi pojedinih lidera u BiH, prije svega bošnjačkog naroda i rukovodstva u Srbiji.

 

vucic-izetbegovic-ivanic-1

"Ja sam, međutim, optimista i mislim da će stvari krenuti nabolje. Vjerovatno će još biti problema, ali stvari se kreću bolje nego što su bile", naveo je Ivanić, prenosi Srna.

 

On je istakao da je na sastanku razgovarno o odnosima BiH i Srbije i nekim konkretnim stvarima koje bi se mogle uraditi.

 

"Bilo bi dobro da se pokrenu aktivnosti i da uspijemo postići dogovor o granici koju je potrebno napokon utvrditi", naglasio je Ivanić i dodao da je razgovarano i o zajedničkim nastupima u svijetu.

 

Izetbegović kaže da je sastanak bio dobar i da postoje obostrani interes i spremnost da bude riješeno pitanje granice.

 

"Mislim da će to ići, ali očekujem da ono što smo govorili, neke lijepe riječi i obećanja, sa obje strane, pretočimo u aktivnosti", rekao je Izetbegović.

 

On je dodao da treba da se radi na tome da se stabilizuju prilike i poprave odnosi zemalja i naroda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook