Zamolili za strpljenje

Zvizdić nakon sastanka s Ramljakom: Prioritet je zadržavanje radnika u 'Agrokorovim' kompanijama

Biznis Klub23.06.17, 13:44h

Zvizdić nakon sastanka s Ramljakom: Prioritet je zadržavanje radnika u 'Agrokorovim' kompanijama
Prema posljednjim podacima kćerke firme ''Agrokora'' u BiH dobavljačima duguju oko 130 miliona KM, a Ramljak je ranije iznio podatak da u BiH ima 5.100 zaposlenih u ''Agrokorovim'' kompanijama

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas nakon sastanka s povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za "Agrokor" Antom Ramljakom da je fokus sastanka bio o pitanju kvalitetnog nastavka saradnje i poslovanja te da je prioritet zadržavanje što većeg broja kapaciteta i onih koji rade u tim kompanijama.

 

- I dalje se vrlo ozbiljno tretira pitanje BiH unutar kompleksnog procesa restrukturiranja "Agrokora", a to nam daje garancije da će se maksimalno zaštititi poslovanje firme te da će se zaštititi radnici - istakao je Zvizdić.

 

Povjerenik Vlade Hrvatske Ante Ramljak istaknuo je da je prioritet njegovog djelovanja situacija u BiH i stabilizacija situacije na bh. tržištu.

 

- Nakon što smo uspjeli osigurati finansiranje na nivou "Agrokor" grupe, u sljedećem periodu više vremena će se posvetiti situaciji u BiH. Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve - naglasio je Ramljak.

 

Najavio je da će javnost biti obaviještena o razvoju situacije nakon sastanka s dobavljačima, koji bi trebao biti upriličen sljedeće sedmice.

 

- Situacija nije toliko kritična da bi se pričalo o velikom broju otpuštanja ljudi - kazao je Ramljak te je zamolio za strpljenje da bi se pronašlo najbolje rješenje.

 

Prema posljednjim podacima kćerke firme "Agrokora" u BiH dobavljačima duguju oko 130 miliona KM, a Ramljak je ranije iznio podatak da u BiH ima 5.100 zaposlenih u "Agrokorovim" kompanijama.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook