Ništa se ne prepušta slučaju

Nema dekoltea, plesanja ni ljubljenja: Ovo su stroga pravila protokola na inauguraciji Aleksandra Vučića

Front23.06.17, 09:49h

Nema dekoltea, plesanja ni ljubljenja: Ovo su stroga pravila protokola na inauguraciji Aleksandra Vučića
Pravilo je da se sa predsjednikom rukuje i ne zadržava u razgovoru duže od desetak sekundi

 

Sve je spremno za inauguraciju novoizabranog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koja će biti održana danas u Palati "Srbija", kojoj će prisustvovati oko 5.000 ljudi. Moći će da mu čestitaju isključivo državnici, a svako ko ne bude poštovao pravila oblačenja, neće moći da uđe, piše Blic.

 

Kako navodi jedan visoko pozicioniran diplomata, očekivano je da neće svih 5.000 zvanica moći da čestitaju predsjedniku. Ta čast će pripasti samo državnicima, dok "ostali treba da budu počastvovani jer su pozvani". Pravilo je da se sa predsjednikom rukuje i ne zadržava u razgovoru duže od desetak sekundi. Poljupci i zagrljaji obično nisu dio diplomatskog protokola.


Kako 5.000 gostiju neće moći da stane u jednu salu, planirano je da oni "cirkulišu" kroz nekoliko salona i holove. Svaka sala će biti dekorisana drugačije, inspirisana određenim dijelom Srbije, pa će se shodno tome i služiti tradicionalna jela specifična za to podneblje.


Prema strogom dres-kodu, žene mogu da obuku koktel elegantne haljine, koje će biti pristojne dužine (ispod koljena) i koje ne bi trebalo da pretjerano ističu dekolte. Muškarci će moći da nose isključivo crna ili tamna odijela, tako da bijela, svijetlo siva i bež nisu poželjna na inauguraciji.


Na inauguraciji je najavljen nastup trubača Dejana Petrovića, ali uprkos tome neće se smatrati primjerenim ako neko od zvanica počne da "đuska", ali i da pretjeruje u alkoholu.

 

U holovima i salama će se nalaziti umjetničke postavke nekoliko muzeja. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook