SDA odgovara na prozivke

Sav program SDP-a je koncentriran na napadanje kadrova SDA, naročito profesorice Izetbegović

Front21.06.17, 17:48h

Sav program SDP-a je koncentriran na napadanje kadrova SDA, naročito profesorice Izetbegović
U saopćenju te stranke se kaže da je „jasna namjera SDP-a da tim napadima pokuša skrenuti pažnju sa svog potpredsjednika i bivšeg direktora KCUS-a Rusmira Mesihovića-Šanke“

 

Stranka demokratske akcije (SDA), reagirajući na današnje saopćenje SDP-a BiH, navodi da u toku ovog mandata nisu od njih čuli nijednu korisnu ideju kako stvari unaprijediti u BiH.

 

- Sav njihov program je koncentriran na kočenje projekata koji su interesu ove zemlje i na napade na SDA i njene kadrove, naročito na direktoricu KCUS-a, profesoricu Izetbegović - navode iz SDA.

 

U saopćenju te stranke se kaže da je „jasna namjera SDP-a da tim napadima pokuša skrenuti pažnju sa svog potpredsjednika i bivšeg direktora KCUS-a Rusmira Mesihovića-Šanke“.

 

- SDP pokušava svoga potpredsjednika braniti time kako je imao kratak mandat. Dobro je što je njegov mandat bio kratak, jer je u poslovnom smislu za KCUS bio ubitačan, što se ogleda o desecima miliona duga kojeg je ostavio iza sebe - navodi se u saopćenju.

 

Dodaje se da u saopćenjima SDP-a nema ničega inventivnog niti originalnog.

 

- Naprotiv, čak ni uvrede koje su izrečene na račun SDA u njihovom današnjem saopćenju nisu originalne, jer su termini "fildžan stranka", "fildžan država", "kalifat bolnica" itd. kovanice potekle iz velikosrpske političke kuhinje, koje je u javni prostor uveo Risto Đogo, a SDP ih, evo, očigledno prihvatio kao svoje - navodi se u saopćenju za javnost SDA.  

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook