Bonitetna izvrsnost

Potvrdite kvalitet poslovanja Bisnode certifikatom i poslujte s najboljima: Zašto EU tržište ne bi bilo i Vaše tržište?!

Biznis Klub20.06.17, 13:02h

Potvrdite kvalitet poslovanja Bisnode certifikatom i poslujte s najboljima: Zašto EU tržište ne bi bilo i Vaše tržište?!
Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavanju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao siguran poslovni partner, sa dobrom sigurnošću plaćanja, pouzdanom nabavom i kvalitetom proizvoda i usluga

 


Dvadeset i osam godina razvijanja sistema bonitetnog ocjenjivanja i dugogodišnje iskustvo certificiranja kompanija koji se primjenjuje u 18 zemalja Evrope stavlja Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti u vrh međunarodno priznatih potvrda o kvalitetu poslovanja. Već četiri godine provođenja ovog sistema u Bosni i Hercegovini omogućava kompanijama s Bisnode certifikatom bonitetne izvrsnosti da otvore sebi tržište EU ravnopravno konkurirajući kvalitetom evropskim kompanijama. Zašto EU tržište ne bi bilo i Vaše tržište?!


Biti nosilac certifikata bonitetne izvrsnosti jedno je od rijetkih priznanja kojim poduzeća dokazuju svojim potencijalnim partnerima da su odgovorno i kvalitetno vođeno poduzeća s kojima treba poslovati. Dodjela certifikata je u međunarodnoj zajednici već uvažena praksa kojom poslovni subjekti dodatno unaprjeđuju svoj ugled i potvrđuju povjerenje u domaćoj i inostranoj poslovnoj zajednici. Nosioci certifikata na taj način ističu dodatno povjerenje poslovnih partnera.


U Bosni i Hercegovini Bisnode definira bonitetno izvrsne kompanije od 2014. godine, što je već četiri godine za redom. Bonitetno izvrsne kompanije iz BiH mogu biti ravnopravne sa najboljim kompanijama u Evropi i jasno pokazati da su pouzdan poslovni partner koji zaslužuje pažnju i povjerenje.


Bonitetnu izvrsnost imaju samo najbolje kompanije koje ispunjavanju najviše standarde poslovne etike i koje su se pokazale u dužem vremenskom razdoblju kao siguran poslovni partner, sa dobrom sigurnošću plaćanja, pouzdanom nabavom i kvalitetom proizvoda i usluga. Prosječno, samo 21% kompanija na regionalnom tržištu je bonitetno izvrsnih a u 2017. godini prošlogodišnju bonitetnu izvrsnost zadržalo je 2.264 bh. kompanije.


Prepoznajte šansu i na Evropskom tržištu


Kompanije za svoj rast i razvoj poslovanja trebaju jačati svoju ponudu u poslovnom okruženju. Proširivanje poslovanja na domaćem tržištu, međunarodna poslovna saradnja i prodaja izvan poznatog lokalnog okruženja donose dodatne potrebe za potvrdu sigurnosti i pouzdanosti.


Definiranje kompanije kao mogućeg novog poslovnog partnera znači poboljšanje konkurentnosti u smislu cijene i kvalitete. A identifikacija poduzeća kao mogućeg novog poslovnog partnera traži promjene u komunikaciji. Nije dovoljno da se poduzeće predstavlja na sajmovima, izložbama, platformama i specijaliziranim portalima. Uz ekonomsku globalizaciju i globalizaciju lanaca snabdijevanja, unosi se standard provjere i potvrde sigurnosti dugoročne poslovne saradnje povezivanja.

 

Bisnode je vodeći evropski ponuđač poslovnih informacija i analitičkih rješenja, sa sjedištem u Švedskoj koja zapošljava 2400 ljudi u 18 zemalja. Pomaže kompanijama u pronalasku novih klijenata te procesu stvaranja i upravljanja odnosa s postojećima, a koncept tzv. pametnih podataka - Smart Data omogućava klijentima donošenje mudrih odluka. Bisnode je najveći partner kompanije Dun&Bradstreet te svojim klijentima omogućavamo informacije o više od 250 miliona kompanija iz 220 zemalja svijeta.

Jedan od najvećih razloga zbog kojih se bh. kompanije nerado odlučuju na izlazak na  međunarodno tržište jest nedostatak informacija o ciljnim tržištima. Poduzeća se susreću s nizom nepoznanica, poput nepoznavanja tržišta, konkurencije, nedovoljno poznavanje partnera i potencijala. Podizanje nivoa informiranosti menadžmenta poduzeća o svim relevantnim faktorima međunarodnog okruženja, temelj je za uspješno upravljanje međunarodnim aktivnostima poduzeća.


Bisnode alati i usluge su koncipirani tako da zadovoljavaju sve vaše potrebe za informacijama, bilo da se radi o potrebama pregleda poslovnog okruženja i pojedinačnih subjekta, ili o vlastitom predstavljanju ili planiranju poslovanja.


Upoznajte sebe i druge kompanije. Budite sigurni u svoje poslovanje na domaćem i na stranom tržištu. U svijetu ogromnog broja poslovnih informacija, Bisnode vam obezbjeđuje najznačajnije za unaprjeđenja vašag poslovanja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook