NUDE SE TRI IZBORA

Posljednja objava: Šta se događa sa profilom na Facebooku nakon što korisnik umre?

Tehno17.06.17, 16:26h

Posljednja objava: Šta se događa sa profilom na Facebooku nakon što korisnik umre?
U opticaju je također i aplikacija za Facebook pod imenom 'If I die' koju možete aktivirati prije smrti kako biste svoje profile na društvenim mrežama pripremili za svoj odlazak i čak napisali posljednju objavu...

 

 

Vjerovali ili ne, Facebook ima cijelu sekciju često postavljanih piranja vezanih uz tri izbora kojima pojedinci s nedavno preminulom rodbinom raspolažu.


Na izboru je memorijalizacija profila, zahtjev za brisanjem računa ili download sadržaja i potom brisanje računa. U opticaju je također i aplikacija za Facebook pod imenom 'If I die' koju možete aktivirati prije smrti kako biste svoje profile na društvenim mrežama pripremili za svoj odlazak i čak napisali posljednju objavu (ako želite, naravno), piše Tportal.hr.


Memorijaliziranje profila? Što je to?


Memorijalizacija profila je u principu njegovo pretvaranje u Facebook stranicu na kojoj drugi korisnici mogu ostavljati komentare i ostaviti svojevrsnu posvetu vašem životu i djelu. Riječ je, naime, o nečemu vrlo sličnome standardnom Fan Pageu.


Koje su ostale opcije?


Račun preminulog uvijek možete izbrisati, što znači da će sve njegove objave, slike i videozapisi biti izbrisani sa Facebooka. Slike u kojima je obilježen te koje mu ne pripadaju ostat će na Facebooku. Svi podaci koje je preminuli objavio bit će izbrisani sa stranice. 


Ako vam se brisanje računa čini predrastičnim, uvijek postoji opcija downloada svog sadržaja njegovog profila. Kako biste to postigli, najvažnije je da prije svega pošaljete formalni zahtjev nakon kojeg osoblje Facebooka mora provjeriti ispunjate li uvjete za pristup podacima.


Kako to sve funkcionira?


Vršitelj oporuke sasvim je uobičajena pojava, no ono s čime se susrećemo sve češće je digitalni vršitelj koji brine za vaše stare emailove, vaš album slika na Flickru i vaš profil na Facebooku. Ako imate digitalnog vršitelja, on može preuzeti vaš Facebook kada preminete i brinute se o njemu bez ikakvih postavljenih pitanja.


Ako korisnik nema digitalnog vršitelja, postoji nekoliko načina na koji se Facebook može uređivati nakon njegovog odlaska. Jedan od njih je memorijalizacija koju može zatražiti bilo tko. Nakon memorijalizacije profila, samo izabrani prijatelji mogu vidjeti ili pretraživati profil.


Nastavak teksta čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook