AKCIJA ZA PROMJENU

Naša stranka na ulicama Sarajeva: Dosta je stranačkih dogovora, gradonačelnika biraju građani!

Front17.06.17, 15:02h

Naša stranka na ulicama Sarajeva: Dosta je stranačkih dogovora, gradonačelnika biraju građani!
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za Fenu da su zakonske prijedloge koji bi trebali omogućiti direktan izbor gradonačelnika i Gradskog vijeća već uputili u proceduru, a danas građanima žele objasniti taj prijedlog

 

Rukovodstvo i članovi Naše stranke postavili su danas na ulicama sarajevskih gradskih općina štandove na kojim razgovaraju s građanima i traže njihovu podršku za inicijativu za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva.


Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za Fenu da su zakonske prijedloge koji bi trebali omogućiti direktan izbor gradonačelnika i Gradskog vijeća već uputili u proceduru, a danas građanima žele objasniti taj prijedlog.

 

nasa-stranka-gradonacelnik-2


- Građani reaguju vrlo pozitivno na inicijativu, a interesantno je da mnogi nisu ni razmišljali o tome da trenutno ne postoji direktan izbor gradonačelnika, ali su svjesni da se to rješava dogovorom stranaka - rekao je Kojović.


Dodao je da navedena inicijativa predstavlja simboličan početak dekonstrukcije Dejtonskog sporazuma na racionalan i sistematski način koji žele da pokrenu iz Sarajeva.

 

nasa-stranka-gradonacelnik-3


Štandovi su postavljeni i u općinama Vogošća i Ilidža, gdje će među građanima biti provedena anketa o prijedlogu za institucionalno uključivanje tih općina u sastav Grada Sarajeva.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook