Ima nade za teško oboljele

UKC Republika Srpska ponudio da primi 300 onkoloških pacijentica iz Federacije, obezbijeđen im i smještaj

Hronika16.06.17, 11:31h

UKC Republika Srpska ponudio da primi 300 onkoloških pacijentica iz Federacije, obezbijeđen im i smještaj
Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC Banja Luka na tel. 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS 051 249 174

 

Udruženje građanki oboljelih od karcinoma dojke "Iskra" u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom iz Banjaluke, ponudili su danas svim onkološkim pacijenticama kojima je početkom ove sedmice uskraćena usluga radijacije u UKC Sarajevo, da tretmane radijacije i hemoterapije obave u UKC Republika Srspka u Banjaluci.

 

"UKC Banja Luka se složio s prijedlogom da se pomogne ženama koje su oboljele od karcinoma i koje ne mogu čekati da se aparati poprave u Sarajevu. U UKC Banja Luka su nam rekli da mogu primiti sve pacijentice, odnosno oko 300 njih iz Federacije BiH"; saopštila je Azra Ikalović predsjednica udruženja "Iskra".

 

Ona je objasnila da smještaj u UKC Banja Luka "može biti obezbijeđen za sve pacijentice iz FBiH koje su uporedo na hemoterapiji i zračenju, dok pacijentice koje trebaju tretman samo zračenja mogu biti smješteni u Domu penzionera u Banja Luci".

 

"Ovaj dogovor je ostvaren u saradnji sa nevladinim sektorom, UKC Banja Luka, Centrom za zračenje u Banja Luci, predstanicima Fonda zdravstvenog osiguranja RS i direktorom Doma penzionera u Banja Luci.

 

Svi pacijenti koji su upućeni na UKC Sarajevo, a kojima su uskraćene te usluge, mogu se javiti u UKC Banja Luka na tel. 051 342 800 ili Fondu zdravstvenog osiguranja RS 051 249 174.

 

Ovaj dopis upućuje se medijima, ministrima zdravstva u Federaciji BiH i fondovima zdravstvenog osiguranja u FBiH, stoji u saopštenju Udruženja za razvoj društva "KAP".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook