dobio poruku da 'nije poželjan'

Grujičić: Nisam dobio poziv, ne želim na komemoraciju u Potočarima

Front14.06.17, 12:35h

Grujičić: Nisam dobio poziv, ne želim na komemoraciju u Potočarima
Grujičić je Srni rekao da neće bez poziva prisustvovati komemoraciji u Potočarima 11. jula, iako je bio spreman da oda poštu žrtvama. On je dodao da poziv nije dobio, a da nakon poruke da nije poželjan, ne želi da se pojavljuje na komemoraciji

 

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da bez poštovanja svih žrtava na ovim prostorima nema normalizacije života i izgradnje povjerenja.

 

Grujičić je Srni rekao da neće bez poziva prisustvovati komemoraciji u Potočarima 11. jula, iako je bio spreman da oda poštu žrtvama. On je dodao da poziv nije dobio, a da nakon poruke da nije poželjan, ne želi da se pojavljuje na komemoraciji- piše Srna, a prenose Nezavisne.

 

"Ne želim da ugrožavam bezbjednost tog skupa, ali ni svoju ličnu. Nadam se da će se vremenom stanje promijeniti i da će doći vrijeme da se predstavnici svih naroda na ovim prostorima poklone žrtvama iz reda drugih naroda, jer tek tada može doći do stvaranja povjerenja i pomirenja", kaže Grujičić.

 

On ističe da je načelnik svih građana Srebrenice i da će opština ispoštovati sve obaveze u vezi sa pripremom i održavanjem komemoracije u Potočarima.

 

"Nadam se da će doći vrijeme da se na ovim prostorima shvati da bez poštovanja svih žrtava nema normalizacije života i izgradnje povjerenja", ocijenio je Grujičić.

 

Srebrenička udruženja porodica nastradalih Bošnjaka poručila su da je Grujičić nepoželjan u Potočarima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook