Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke

Gospođo Izetbegović, ovo je farsa! Odgovarat ćete za 'politiku ušteda' na životima pacijenata!

Front14.06.17, 11:06h

Gospođo Izetbegović, ovo je farsa! Odgovarat ćete za 'politiku ušteda' na životima pacijenata!
Sve je farsa koja za svoj konačni cilj ima odskočnu dasku za nastavak političke i društvene dominacije porodice Izetbegović, a posljedice po zdravstvo će biti trajno i nepovratno uništenje cijelog sistema, kazao je zastupnik Gratz

 

Zastupnik Dennis Gratz je najavio da će Naša stranka podržati inicijativu za smjenu rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu te je zatražio istragu o 'politici ušteda' kojom su ugroženi životi pacijenata na KCUS-u.

 

"Specijalisti u čiju smo edukaciju uložili javne novce odlaze zbog loše kadrovske politike i neprijateljske atmosfere na KCUS-u. Pacijenti se suočavaju sa problemima u vezi sa pristupom osnovnoj zdravstvenoj zaštiti dok KCUS štedi i opterećuje druge zdravstvene ustanove sa zadacima, pacijentima i poslovima, stvarajući tako privid boljeg poslovanja. Sve je farsa koja za svoj konačni cilj ima odskočnu dasku za nastavak političke i društvene dominacije porodice Izetbegović, a posljedice po zdravstvo će biti trajno i nepovratno uništenje cijelog sistema", kazao je zastupnik Gratz.

 

"Nije ovo samo pitanje onkologije i propusta u upravljanju tehnikom i servisiranjem. Mi upozoravamo već godinama na probleme zapuštenosti zdravstvenog sektora, te konačno - potpuni nemar federalnih vlasti koje KCUS tretiraju kao sarajevsku bolnicu, a ne centralnu instituciju u osiguranju najvišeg stepena sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite u Federaciji. Konačno, ovo je posao i za Tužilaštvo koje mora utvrditi odgovornost kako ovog menadžmenta, tako i ranijeg", poručio je Gratz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook