FOTO/ Policiji pomogla specijalistička oprema

Na Graničnom prelazu Hum otkriveno 5,35 kilograma marihuane: Evo kako je izgledao pregled auta prepunog droge

Hronika06.06.17, 11:06h

Na Graničnom prelazu Hum otkriveno 5,35 kilograma marihuane: Evo kako je izgledao pregled auta prepunog droge
O svemu su obaviješteni dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije preduzeli mjere iz svoje nadležnosti

 

Službenici Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UINO) BiH su, prilikom kontrole prometa robe i putnika na Graničnom prelazu (GP) Hum, otkrili 5,35 kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuana.

 

Iz UINO pojašnjavaju da je, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti i zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum, ovlašteni službenik UINO izvršilo kontrolu vozila bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri bh. državljanina.

 

marihuana-auto

 

Pregledom vozila, službenik UINO pronašo je paketić dimenzija 25x15 cm koji je u sebi sadržavao zeljastu materiju koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

 

O svemu su obaviješteni dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije preduzeli mjere iz svoje nadležnosti.

 

marihuana-hauba-auto

 

U saradnji sa službenicima Granične policije izvršen je detaljan pretres vozila shodno nalogu tužioca, kao i sudije za prethodni postupak. Korištena je specijalistička oprema donirana kroz EXBS program, koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila.

 

marihuana

 

Po završetku specijalističkog pregleda pronađeno je 5,35 kg zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu koja je po naredbi suda oduzeta, a Granična policija je lišila slobode osobe iz spomenutog vozila.

 

Ove aktivnosti predstavljaju još jedan u nizu dobrih primjera međuagencijske saradnje na terenu, saopćeno je iz UIO BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook