Sedamdeset godina duga tradicija se nastavlja

Čevljanska korida zakazana za 30. juli: Na fešti godine očekuje se više od 50.000 posjetilaca

Zabava04.06.17, 19:12h

Čevljanska korida zakazana za 30. juli: Na fešti godine očekuje se više od 50.000 posjetilaca
Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike, a moći će se dobro pojesti i popiti, ali i kupiti, kaže Besim Gljiva

 

Na Čevljanskom polju u nedjelju, 30. jula, bit će održana 70. tradicionalna korida na kojoj se dugi niz godina okupi više od 50.000 posjetilaca.

 

Čevljanska korida već godinama se smatra feštom godine za široke narodne mase, a tako će biti i 30. jula, kaže Besim Gljiva, predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije.

 

cevljanovici-besim-gljiva


– Tradicija se nastavlja. I ove godine Čevljansko polje će biti gost najveće koride na Balkanu. Svi koji 30. jula dođu neće se pokajati, jer će moći uživati u vrhunskim borbama, iću i piću i sigurno da će se ponovo naredne godine doći na Čevljansku koridu. Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu idu prema planu. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen. Naravno, vodili smo računa i o svim ostalim sadržajima, jer Čevljanska korida je daleko više od borbe bikova. I ove godine posjetioci će moći da uživaju u različitim sadržajima i disciplinama. Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja. Tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike, a moći će se dobro pojesti i popiti, ali i kupiti  - kaže Besim Gljiva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!