Video / Uzbudljivo finale Lige prvaka

Cristiano Ronaldo odveo Real Madrid do 12. naslova prvaka Evrope!

Sport03.06.17, 22:43h

Cristiano Ronaldo odveo Real Madrid do 12. naslova prvaka Evrope!
Naš Miralem Pjanić je na terenu bio do 71. minute susreta kada ga je zamijenio Marchisio

 

Fudbaleri madridskog Reala su na Millennium stadionu u Cardiffu pobijedili Juventus rezultatom 4:1 i tako osvojili svoju 12. titulu prvaka Evrope, treću u posljednje četiri godine, a također su odbranili i naslov osvojen prethodne sezone. S druge strane, torinskoj Staroj dami ovo je sedmo izgubljeno finale Lige prvaka po čemu su negativni rekorderi evropskog fudbala.

 

Juve je zaprijetio u trećoj minuti, ali šut Higuaina brani Navas baš kao i minutu poslije. U sedmoj minuti velika šansa za Staru damu, ali golman Reala sjajno brani udarac bh. reprezentativca Miralema Pjanića da bi Kraljevi poveli poslije 20 minuta igre. Carvajal je sjajno uposlio Cristiana Ronalda koji uz malu pomoć odbrane Juventusa matira Buffona.

 


Cristiano Ronaldo Second Goal HD - Juventus 1-3... by fotlive

 

Stara dama je izjednačila sedam minuta kasnije spektakularnim pogotkom reprezentativca Hrvatske Marija Mandžukića da bi posljednju šansu u prvom dijelu vidjeli u 45. minuti utakmice kada šut Casemira odlazi pored gola Buffona.

 

Prvu šansu u nastavku smo vidjeli u 54. minuti susreta kada je Modrićev udarac sa nekih dvadesetak metara sigurno odbranio Buffon da bi minutu poslije pokušao i Marcelo, ali promjene rezultata nije bilo. Isco je u 59. minuti pokušao sa vrha kaznenog prostora, ali je šutirao pored gola.

 


Casemiro Goal HD - Juventus 1-2 Real Madrid... by fotlive

 

Inicijativa Kraljeva se isplatila u 62. minuti utakmice. Casemiro je šutirao sa nekih 30ak metara, a lopta je na putu ka golu pogodila jednog igrača italijanskog kluba i matirala Buffona za novo vodstvo Reala. Tri minute kasnije novi pogodak Reala. Carvajal je uposlio Modrića koji ubacuje u sredinu za Cristiana Ronalda, a Portugalac je neumoljiv za treći gol aktuelnog prvaka Evrope.

 

Los Blancosi ponovo prijete u 75. minuti susreta, ali pokušaj Marcela nije ugrozio Buffona da bi šest minuta poslije Dani Alves je ubacio sa desne strane, a Alex Sandro glavom šutira pored gola Navasa.

 


@adfa by allsports0

 

Do kraja susreta Juventus je pokušavao doći do smanjenja rezultata, ali jedino što smo vidjeli je gol Asensija u sudijskoj nadoknadi za 4:1,, te je Real Madrid odbranio naslov prvaka Evrope osvojen prethodne sezone.

 

Naš Miralem Pjanić je na terenu bio do 71. minute susreta kada ga je zamijenio Marchisio.

 


M a r i o M a n d z u k i c by 87taras

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook