Sastanak u Banjaluci

Dobavljači Konzuma BiH zadovoljni zbog povratka Mercatora

Biznis Klub03.06.17, 12:46h

Dobavljači Konzuma BiH zadovoljni zbog povratka Mercatora
Novi koncept budućeg poslovanja maloprodaje u BiH predviđa ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH. Naglašeno je da se još radi o prijedlogu, s obzirom na to da se očekuje formalna odluka o njegovoj realizaciji

 

Dobavljači iz Republike Srpske koji su prisustvovali jučerašnjem sastanku predstavnika Konzuma BiH, Poslovnog sistema Mercator, predstavnika Vlade RS, Privredne komore RS, Privredne komore Banja Luke i Konzumovih dobavljača iz RS, izrazili su zadovoljstvo zbog najave povratka brenda Mercator.

 

Vjeruju da je to najbolje rješenje za njih te su naglasili da će nastaviti davati podršku u daljnjem poslovanju.

 

Sastanak u Banja Luci bio je treći u nizu sastanaka s dobavljačima i uslijedio je nakon što su jučer u Sarajevu predstavnici Konzuma i Mercatora održali dva sastanka s više od 60 dobavljača. Cilj sastanaka je nastavak otvorenog dijaloga, te prezentacija plana ponovnog uvođenja Mercatora na tržište BiH sa strane Uprave Mercatora.

 

Novi koncept budućeg poslovanja maloprodaje u BiH predviđa ponovno uvođenje brenda Mercator na tržište BiH. Naglašeno je da se još radi o prijedlogu, s obzirom na to da se očekuje formalna odluka o njegovoj realizaciji. U ovoj fazi, svakako je prepoznat potencijal za uspješno vraćanje Mercatora na tržište BiH, temeljen na velikoj pozitivnoj vrijednosti ovog brenda, baziranoj na pozitivnom iskustvu s ukupnim poslovanjem Mercatora u BiH, kao i na uspješnoj saradnji s dobavljačima i pozitivnom iskustvu zaposlenih.

 

Naglašeno je da ovaj koncept predviđa preuzimanje svih obaveza Konzuma BiH od dobavljača kao i preuzimanje i brigu o svim zaposlenicima Konzum BiH. Istaknuto je da vraćanje Mercatora donosi dodatnu stabilnost poslovanja i sigurnost radnih mjesta te uredno i odgovorno podmirivanje svih obaveza kako prema dobavljačima tako i prema državnim institucijama.

 

- Sastanak u Banja Luci je nastavak razgovara koje obavljamo s dobavljačima s ciljem prezentiranja plana daljnjeg poslovanja u okviru Poslovnog sistema Mercator. Ova opcija podrazumjeva nastavak saradnje sa svim dobavljačima, uredno podmirivanje obaveza prema njima, osiguranje dodatne stabilnosti, kao i sigurnost radnih mjesta. Mercator BH već postoji, a u planu je osnivanje poduzeća u Republici Srpskoj. Moderan i kvalitetan koncept trgovine koji razvija Mercator, prenijet će se i na ovo tržište, gdje je i ranije imao pozitivna iskustva u poslovanju što je dobra baza za nadgradnju još boljih odnosa i uspješne saradnje - kazao je predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić.

 

U cilju otvorenog dijaloga sa svim dionicima, u narednom periodu Konzum planira održati direktne sastanke i s ostalim dobavljačima na kojima će im biti prezentirane sve informacije o planu uvođenja brenda Mercator na tržište BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook