Odluka Vlade Republike Srpske

Cvijanović naredila vraćanje Hamdije Fejzića na poziciju predsjednika Skupštine općine Srebrenica

Front03.06.17, 10:57h

Cvijanović naredila vraćanje Hamdije Fejzića na poziciju predsjednika Skupštine općine Srebrenica
Cvijanović je Odluku o razrješenju Hamdije Fejzića sa dužnosti predsjednika Skupštine općine Srebrenica nazvala nezakonitom i naredila da se Fejzić vrati na ovu funkciju

 

Premijerka bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović vratila je Hamdiju Fejzića (SDA) na poziciju predsjednika Skupštine općine Srebrenica, nakon što ga je nova općinska većina smijenila sa ove pozicije krajem aprila.

 

Cvijanović je Odluku o razrješenju Hamdije Fejzića sa dužnosti predsjednika Skupštine općine Srebrenica nazvala nezakonitom i naredila da se Fejzić vrati na ovu funkciju.

 

Novu koaliciju u Skupštini općine Srebrenica čini pet odbornika SDA, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović.

 

Ova većina je na sjednici Skupštine općine 28. aprila razriješila dužnosti cijelo općinsko i skupštinsko rukovodstvo. Naveli su da ranije rukovodstvo nije poštovalo zakone i interne akte, nezakonito su imenovali načelnike općinskih odjeljenja, kao i direktore javnih preduzeća. No, odluku nove općinske većine u Srebrenici poništila je Vlada RS-a, piše NAP.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook