oštra reakcija na podmuklu odluku vlade

Mašić: Nezakonita odluka o povećanju grijanja u Sarajevu je drskost - to je nova pljačka građana!

Front02.06.17, 14:59h

Mašić: Nezakonita odluka o povećanju grijanja u Sarajevu je drskost - to je nova pljačka građana!
„Donošenje odluke zadnjeg dana mjeseca maja, a čija primjena počinje od početka aprila, suprotno je svim pravnim normama i predstavlja nezakonito djelovanje Vlade Kantona Sarajevo

 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku o retroaktivnom povećanju cijena grijanja korisnicima KJKP Toplane. Naime, odluku o poskupljenju grijanja Konakovićeva vlada je donijela 31. maja 2017. a primjenjivati će se od 1. aprila 2017. godine. To znači da će građanima retroaktivno biti ispostavljeni novi, veći, računi za grijanje koji su već fakturisani i plaćeni. Damir Mašić, predsjednik SDP Kantona Sarajevo, traži da se ova drska i nezakonita odluka hitno stavi van snage.

 

„Donošenje odluke zadnjeg dana mjeseca maja, a čija primjena počinje od početka aprila, suprotno je svim pravnim normama i predstavlja nezakonito djelovanje Vlade Kantona Sarajevo. 

 

SDA-ova Vlada u KS na ovaj način još jednom je pokazala svoj bahati odnos prema građanima Sarajeva.  Posebno je drsko i bezobrazno skrivanje ove odluke od javnosti, s obzirom da Vlada nije predočila bilo kakvu informaciju o njenom usvajanju, nego nam informacija stiže u vidu obavještenja KJKP Toplane.

 

Cijene grijanja u Kantonu Sarajevo već su povećane prilikom uvođenja novog tarifnog sistema i krajnje je vrijeme da se zaustavi pljačka građana, a sve kako bi se osigurale plate za stotine stranačkih kadrova koje SDA nemilice zapošljava u javna preduzeća. 

 

Premijer Elmedin Konaković trebao bi konačno shvatiti da su on i Vlada KS tu radi građana, a ne da su građani tu zbog njega i njegove SDA. Imovina i firme kojima upravljaju ne pripadaju njima, nego istim tim građanima od kojih sada otimaju novac. Ova nezakonita odluka mora se po hitnom postupku staviti van snage, građani Sarajeva ne smiju biti žrtve nove pljačke“, poručio je Damir Mašić, predsjednik KO SDP Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook