Foto / Posjeta Svetom Ocu

Čović kod pape Franje u Vatikanu: Zahvaljujemo se za iskazanu kontinuiranu brigu za Hrvate

Front01.06.17, 14:11h

Čović kod pape Franje u Vatikanu: Zahvaljujemo se za iskazanu kontinuiranu brigu za Hrvate
Nakon audijencije kod Svetog Oca, hrvatski član Predsjedništva BiH, s delegacijom, imao je susret s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice

 

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i papa Franjo razgovarali su o aktuelnoj situaciji u BiH, socio-privrednim pitanjima, demografskoj situaciji i u tom kontekstu o položaju mladih u bh. društvu općenito.

 

Poseban akcenat stavljen je na trenutni položaj hrvatskog naroda u BiH. Čović izrazio je zahvalu Svetoj Stolici za iskazanu kontinuiranu brigu za Hrvate, ali i sve ostale narode u BiH.

 

covic-papa2

 

Potom je održana i audijencija za delegaciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Na kraju audijencije, Sveti Otac je blagoslovio delegaciju.

 

Nakon audijencije kod Svetog Oca, hrvatski član Predsjedništva BiH, s delegacijom, imao je susret s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice.

 

Tokom dana upriličena je i posjeta Hrvatskom papinskom zavodu sv. Jeronima, te Vatikanskom tajnom arhivu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!