vremenska prognoza za bih

A taman smo se 'uljetili': Saznajte kakve vas (ne)prilike čekaju naredna tri dana

Hronika31.05.17, 09:09h

A taman smo se 'uljetili': Saznajte kakve vas (ne)prilike čekaju naredna tri dana
U petak, 2. juna bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom

 

U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana i u večernjim satima s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

 

Padavine će mjestimično biti i intenzivnije. Na krajnjem jugu nešto sunčanije i bez padavina. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni. 

 

U petak, 2. juna bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije, a postoje uvjeti i za pojavu grada.

 

Prestanak padavina se očekuje prema kraju dana. Na jugu Hercegovine bit će umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni. 

 

U subotu, 3. juna bit će umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine će mjestimično biti i intenzivnije. Krajem dana i tokom večeri postepen prestanak padavina.

 

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook