Saznajte šta piše u pismu

Pamela Anderson pisala bh. političaru Bariši Čolaku: Šta muči slavnu ljepoticu...

Front26.05.17, 13:19h

Pamela Anderson pisala bh. političaru Bariši Čolaku: Šta muči slavnu ljepoticu...
Prošle godine desio se pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila

 

Ambasadorica organizacije PETA Pamela Anderson, nakon što je saznala da je zabrana uzgoja životinja radi krzna koja je trebala stupiti na snagu 2018. dovedena u pitanje, obratila se predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariši Čolaku sa apelom da ne popusti pritisku krznarskog lobija.

 

Anderson poziva na poštivanje prijelaznog perioda određenog 2009. godine.

 

- Kao počasni ambasador PETA-e posvetila sam veći dio svog života pomoći životinjama koje pate u krznarskoj industriji i ponosna sam na svaku zemlju koja je zabranila uzgoj životinja radi krzna - navodi u pismu Anderson Bariši Čolaku. 

 

Dodala je da bi bila oduševljena da se BiH pridruži Austriji, Hrvatskoj, Holandiji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama tako što će ustati protiv okrutnosti i zatvoriti sve farme krzna.

 

Prošle godine desio se pokušaj da se ukine postojeća zabrana, ali ga je Parlamentarna skupština odbacila. Krznarska industrija u zadnjem trenutku pokušava da za nekoliko farmi koje još rade obezbijedi dodatnih deset godina.

 

Činčile i druge životinje pate zbog uslova u kojima žive i u kojima ne mogu zadovoljiti svoje prirodne potrebe. Čitave svoje živote provode u malim, prljavim žičanim kavezima i onda se podvrgavaju brutalnoj elektrokuciji i gušenju plinom, saopćeno je iz PETA Njemačka. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook