Proglasili se nenadležnim

Oglasio se Upravni odbor UNSA o pokušaju smjene dekanese Medicinskog fakulteta

Hronika24.05.17, 17:36h

Oglasio se Upravni odbor UNSA o pokušaju smjene dekanese Medicinskog fakulteta
Kod utvrđivanja dnevnog reda, prijedlog da se ova tačka uvrsti i razmatra na sjednici nije dobio potrebnu većinu, kao ni neke druge tačke (ukupno četiri tačke) koje su za razmatranje dostavljene neposredno pred održavanje sjednice, piše u saopćenju

 

Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu oglasio se o cijelom slučaju zahtjeva za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu Almire Hadžović- Džuvo.

 

- Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu sve odluke donosi prema Poslovniku o radu Upravnog odbora, Statutu Univerziteta u Sarajevu i Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, te da se iste u pravilu donose jednoglasno. Tako je bilo i u vezi sa zahtjevom 58 članova Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta u Sarajevu za prijevremeno razrješenje odnosno suspenziju dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu - navedeno je u saopćenju Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu.

 

Navodi se da je odgovarajući materijal dostavljen za razmatranje na 37. redovnoj sjednici Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu neposredno pred održavanje sjednice.

 

- Kod utvrđivanja dnevnog reda, prijedlog da se ova tačka uvrsti i razmatra na sjednici nije dobio potrebnu većinu, kao ni neke druge tačke (ukupno četiri tačke) koje su za razmatranje dostavljene neposredno pred održavanje sjednice. Zbog hitnosti nekih od ovih tačaka, o sve četiri tačke Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu se izjašnjavao na telefonskoj sjednici održanoj 19. maja 2017. godine koja je zakazana na dan održavanja redovne sjednice. Napominjemo da Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu nema nadležnost po pitanju postavljanja, razrješenja ili suspenzije dekana fakulteta i zaključak Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu je formuliran u tom smislu - piše u saopćenju.

 

Podsjetimo, na inicijativu 58 članova Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predat je zahtjev za razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Almire Hadžović- Džuvo.

 

Zahtjev je predat rektoru Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifatu Škrijelju, premijeru Vlade Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću i Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook