GRAĐANI MISLILI DA JE PERFORMANS

Damir Nikšić napadnut u centru Sarajeva: Umjetnik zadobio povrede u predjelu glave, a Sarajlijama poručio...

Hronika20.05.17, 19:14h

Damir Nikšić napadnut u centru Sarajeva: Umjetnik zadobio povrede u predjelu glave, a Sarajlijama poručio...
- Neki su mislili da se radi o nekakvom mom "performansu" kada su me čuli da dozivam policiju i trčim sa punim cekerom za njim dok je bježao uz Veliki park, ispričao je bh. umjetnik

 

Damir Nikšić, bh. konceptualni umjetnik napadnut je danas u Sarajeva ispred BBI centra, piše Patria.


Prolaznici koji su se javili redakciji  Patrije kazali su da im nije bilo jasno šta se dešava, ali da su shvatili da ipak nije riječ o performansu.


- Htio bih da se zahvalim prijateljima i sugrađanima te da pohvalim policiju u vezi jutrošnje uspješne akcije hvatanja huligana koji me je fizički napao ispred BBI centra.


- Neki su mislili da se radi o nekakvom mom "performansu" kada su me čuli da dozivam policiju i trčim sa punim cekerom za njim dok je bježao uz Veliki park. Nisam uspio da ga stignem. Srećom, jedna gospođa koja je naišla i čula kako dajem opis policajcu na biciklu nam reče da upravo sjedi na klupi na vrhu parka pa je ovaj poslao "maricu" po njega i oni ga spengaše sad-pa-sad. Svaka čast – kazao je Nikšić.


Gripozan sam, pod temperaturom, slab i u jadnom stanju, tako da nisam imao namjeru ni izlaziti, pojašnjava Nikšić te dodaje da je ipak morao neko da ode do Markala da kupi nekog voća.


- U povratku sa pijace, na semaforu kod "Parkuše", naletih na nasilnika koji me poče snimati mobilnim telefonom i provocirati. Pun trg djece koja igraju mali fudbal, jedan policajac na biciklu koji ne čuje da ga se doziva zbog glasnog razglasa: dobra vježba ili opomena za mogući teroristički napad koji bi u ovdašnjim uslovima bio "mačiji kašalj" za izvesti... Sve u svemu nisam sretan zbog nanesene povrede "u predjelu glave", ali sam sretan i zadovoljan intervencijom, mada bi, po mom ličnom mišljenju i iz mog ličnog iskustva, svi mi mogli biti malo ekspeditivniji, ne samo policija, nego i mi građani – istakao je Nikšić.


Na kraju se Nikšić i našalio na sebi svojstven način te poručio:


- Šteta što me ne izglasaste za načelnika jer, sudeći po ovome, mala je razlika između potučenog i pretučenog nezavisnog kandidata za načelnika opštine u ovom gradu. Gospodin koji je dao izjavu policiji kao svjedok sugerisao je da se zasigurno radi o jednom od onih 98% koji nisu glasali za mene - dodao je Nikšić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook