Video / Drama na Pecari

Penali odlučili: Široki Brijeg savladao Sarajevo i osvojio Kup BiH

Sport17.05.17, 22:08h

Penali odlučili: Široki Brijeg savladao Sarajevo i osvojio Kup BiH
Fudbaleri Širokog Brijega osvajači su Kupa BiH za sezonu 2016./2017. nakon što je večeras boljim izvođenjem penala porazio Sarajevo s ukupnih 5:4.

 

Regularni dio meča kao i nedavno u Sarajevu pripao je gostima rezultatom 1:0, da bi u penal lutriji domaćini bili s(p)retniji i pobijedili s 4:3. Publika na Pecari mogla je uživati u zanimljivoj i utakmici punoj tempa u kojoj se Sarajevo od početka nametnulo i od početka do kraja bilo bolje i konkretnije.

 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Sarajeva koje je osim posjeda imalo i jednu odličnu i jednu dobru priliku za pogodak. Prvu i najbolju na utakmici neshvatljivo je propustio Nermin Crnkić koji je na dodavanje Hebibovića promašio prazan gol iz neposredne blizine.


U 64. minuti u gužvi pred golom Širokog nakon kornera s desne strane Bralić je nepropisno zaustavio Mihojevića, a sudija Edin Jakupović dosudio jedanaesterac za Sarajevo. Odgovornost je preuzeo Amer Bekić i pogodio za 0:1.

 

Do kraja je domaćin stihijski pokušavao do izjednačenja, ali nije uspio, dok su gosti mudro čekali novu priliku iz kontra napada, ali se ona do kraja ipak nije ukazala, iako je primjetna bila doza panike u domaćoj odbrani.

 

Psihološku prednost gostima donio je golman Pavlović koji je odbranio penal Ivana Krstanovića u prvoj seriji, međutim Said Husejinović na drugoj strani također nije uspio pogoditi, šutiravši pored gola. Potom je na jednoj pogodio Ivanković, a na drugoj strani Almir Bekić, da bi u trećoj seriji Barišić pogodio, a Rustemović promašio.

 

Prednost Širokog povisio je Ćorić, a zaostatak na drugoj strani smanjio Ahmetović. U petoj seriji pogodio je Dejan Čabaraja i slavlje je moglo početi.

 

Široki je na taj način osvojio Kup BiH, te izborio nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone. 

 


NK Široki Brijeg - FK Sarajevo 0:1 (4:2 p... by clipsbh

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg ;Foto: Oslobodjenje.ba)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook