Navodno se čeka nalaz

Misteriozna smrt osuđenika KPZ Sarajevo: Ni mjesec nakon što je umro Izo Jahić niko ne zna šta je uzrok

Hronika16.05.17, 12:05h

Misteriozna smrt osuđenika KPZ Sarajevo: Ni mjesec nakon što je umro Izo Jahić niko ne zna šta je uzrok
Amer Softić, direktor KPZ-a Sarajevo kazao je kratko da se Jahić liječio u KCUS-u i da je tamo i preminuo

 

 

Iako je prošlo više od mjesec od smrti osuđenika Ize Jahića (41) koji je u KPZ-u, kako su potvrdili iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, izdržavao kaznu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, Tužilaštvu, još uvijek, nije dostavljen obdukcioni nalaz.


- Nakon smrti Jahića, Tužilaštvo je formiralo predmet. Čekamo obdukcioni nalaz nakon čega ćemo znati tačan uzrok smrti - kazala je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Amer Softić, direktor KPZ-a Sarajevo kazao je kratko da se Jahić liječio u KCUS-u i da je tamo i preminuo. Softić nije želio govoriti o tome kada je Jahić iz KPZ-a prevezen u KCUS i drugim detaljima.


- Čekamo nalaz obdukcije i do tada ne želimo davati bilo kakve izjave - kazao je Softić.


No, kako Avaz.ba saznaje od izvora upućenog u ovaj slučaj, Jahiću je pozlilo u KPZ-u te je hitno prevezen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.


- No, očigledno dežurni ljekari nisu dobro procijenili zdravstveno stanje Jahića, te je on vraćen u Kaznenopopravni zavod Sarajevo. Dan ili dva kasnije, tačnije 10. aprila, Jahiću je ponovo pozlilo, te je hitno opet prevezen u KCUS, gdje je preminuo - kazao je izvor.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook