Salko Sokolović, šef Nezavisnog bloka u PS BiH

Imenovanjem Izetbegovićeve supruge za direktora KCUS-a, nepotizam u SDA je postao normalna stvar

Front15.05.17, 11:27h

Imenovanjem Izetbegovićeve supruge za direktora KCUS-a, nepotizam u SDA je postao normalna stvar
On smatra da se situacija u SDA može promijeniti samo ako se u njoj "desi narod", te da će ova stranka biti marginalna politička partija 2018. godine ukoliko promjene izostanu

 

Šef Nezavisnog bloka u Parlamentarnoj skupštini BiH Salko Sokolović, koji je isključen iz SDA, ocijenio je da je ugled ove stranke narušen djelovanjem njenog lidera Bakira Izetbegovića i užeg rukovodstva, te da su ukinuti svi demokratski procesi u SDA.

 

Sokolović je objasnio da je ranije na Kongresu rukovodstvo izabrano krađom i da se iz toga izrodila loša situacija u SDA, da je došlo do privatizacije stranke i loših kadrovskih rješenja zasnovanih na prijateljskim i rođačkim vezama sa predsjednikom i užim rukovodstvom.

 

"Imenovanjem Izetbegovićeve supruge za direktora Kliničkog centra Sarajevo, nepotizam u SDA je postao normalna stvar. Nedozvoljavanje poslanicima SDA na svim nivoima vlasti da nude zakonska rješenja i da djeluju po principu - uzmi ili ostavi - pretvorilo ih je u mašineriju za dizanje ruku, a ne za razmišljanje i kreiranje rješenja", rekao je Sokolović za Glas Srpske.

 

On smatra da se situacija u SDA može promijeniti samo ako se u njoj "desi narod", te da će ova stranka biti marginalna politička partija 2018. godine ukoliko promjene izostanu.

 

"Mislim da će nam se pridružiti još jedan dio poslanika iz Kluba SDA koji razmišljaju slično kao i mi. Pitanje je vremena i hrabrosti da nam se pridruže", naveo je Sokolović.

 

Predsjedništvo SDA jednoglasno je u subotu, 13. maja, isključilo iz stranke Sadika Ahmetovića i Salka Sokolovića jer su u parlamentu BiH osnovali nezavisni klub.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook