Treba na transplantaciju

Pobjednik Eurosonga teško bolestan: Dirljiva životna priča Salvadora Sobrala

Zabava14.05.17, 14:55h

Pobjednik Eurosonga teško bolestan: Dirljiva životna priča Salvadora Sobrala
Britanski Metro piše da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope promovirati svoju pjesmu

 

Portugalski predstavnik Salvador Sobral pobjednik je 62. izdanja Eurosonga, a pjesma "Amar Pelos Dios" osvojila je ukupno čak 758 bodova. Njegova života priča vrlo je dirljiva.

 

Sobral, koji je bio sedmoplasirani u portugalskog showu "Idolos" 2009. godine, od javnosti je pokušao sakriti da je vrlo bolestan, no sve je otkriveno kad nije uspio na vrijeme stići u Kijev na probe uoči Eurosonga jer mu doktori nisu odobrili odlazak.

 

27-godišnji Portugalac živio je u SAD-u i Barceloni, gdje je pohađao muzičku školu Taller de Musics, a tamo je zavolio Cheta Bakera. Nakon "Idolosa", odlučio se posvetiti skladanju te je kombinirao različite stilove. Prošle godine objavio je i svoj prvi singl "Excuse Me", a istoimeni album došao je do desetog mjesta prodaje albuma u Portugalu.

 

Britanski Metro piše da Salvadoru hitno treba transplantacija srca zbog čega nije mogao širom Evrope promovirati svoju pjesmu, kao što su to napravili brojni drugi muzičari.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook