Žena koja se ukazuje 'nije Isusova majka'

Papa Franjo sumnja u Međugorje: Pa ko misli da bi Gospa rekla - dođite sutra u toliko sati i ja ću reći poruku?

Hronika14.05.17, 11:18h

Papa Franjo sumnja u Međugorje: Pa ko misli da bi Gospa rekla - dođite sutra u toliko sati i ja ću reći poruku?
Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje lično mišljenje. Jasno je, pa ko misli da bi Gospa rekla: 'dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu'?", naglasio je papa Franjo

 

Papa Franjo izrazio je ozbiljne sumnje u subotu oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju kamo pristiže milion hodočasnika godišnje, prenosi u nedjelju francuska novinska agencija AFP.

 

U junu 1981. šestero djece i mladih ispričalo je da su svjedočili ukazanju Gospe u Međugorju. Ona se danas pojavljuje svakodnevno nekima od tih svjedoka, sada odraslih.

 

Žena koja im se ukazuje "nije Isusova majka", odrješito je kazao Papa u avionu kojim se u subotu vraćao iz Portugala gdje je proglasio svetima dvoje od troje pastira koji su ispričali kako su vidjeli Gospu 1917. u Fatimi.

 

Papa je u subotu spomenuo istragu u toku u Crkvi koja je iznijela "sumnje" u navodna sadašnja ukazanja u Međugorju.

 

"Ja sam lično zločestiji, više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu voditeljicu odjela koja šalje poruke svakog dana". "Ta žena nije Isusova majka", izjavio je on.

 

"Ta navodna ukazanja nemaju neki značaj, to je moje lično mišljenje. Jasno je, pa ko misli da bi Gospa rekla: 'dođite sutra u toliko i toliko sati i ja ću reći poruku tom i tom vidiocu'?", naglasio je on.

 

Papa je pokazao više blagosti spram originalnih ukazanja iz 1981. koje zasad ne odbacuje. "O prvim ukazanjima, onima djece, istraga kaže, više manje, da treba nastaviti istraživati oko toga", rekao je on.

 

Istaknuo je da se ne može zanijekati "duhovni i pastoralni" fenomen hodočasnika koji pronalaze vjeru na tom mjestu.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!