mehmedović ostaje 'slobodnjak'?

Ozvaničen 'Nezavisni blok' sa Ahmetovićem, Šepićem i Sokolovićem: Za šta će se boriti?

Front10.05.17, 13:59h

Ozvaničen 'Nezavisni blok' sa Ahmetovićem, Šepićem i Sokolovićem: Za šta će se boriti?
Dodao je da je njihovo jedino opredjeljenje i njihov jedini moto „država BiH i dobro za sve građane u našoj zemlji“

 

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović izjavio je novinarima da je danas u parlamentu BiH ozvaničen Nezavisni blok u kojem su tri poslanika iz Stranke demokratske akcije - Salko Sokolović, Senad Šepić i on.

 

- Nadam se da će taj blok  biti povećan s još poslanika. Siguran sam da ćemo svi zajedno uspjeti da iznesemo politiku promjena u BiH, politiku promjena za sve ljude u BiH i politiku promjena za budućnost budućih generacija u našoj zemlji - kazao je Ahmetović.

 

Dodao je da je njihovo jedino opredjeljenje i njihov jedini moto „država BiH i dobro za sve građane u našoj zemlji“.

 

- Ukazivali smo na propuste i sve ono što se dešavalo u SDA. Nažalost, nekoliko pojedinaca je ukralo politiku SDA, prisvojilo je sebi zarad svojih ličnih ciljeva, a ostavilo postrani Bosnu i Hercegovinu - ustvrdio je Ahmetović.

 

Upitan šta sada to znači za njihovu poziciju u Stranci, kazao je da SDA ima pravo da donese svoje odluke te da ne zna kakve će odluke donijeti.

 

- Bilo bi dobro da donese odluke da promijeni neke stvari, da sazove vanredni kongres s novim principima vođenja i izbora u SDA. To bi možda bila šansa za sve sadašnje i buduće članove SDA. Da li takvih namjera rukovodstvo ima li nema, ne znam. Jedino ih mogu pozvati da to urade. Najbrže bi bilo da rukovodstvo SDA podnese ostavku i da s te pozicije jedno nezavisno stranačko tijelo, profesionalno, organizira kongres SDA - smatra Ahmetović.

 

Na pitanje šta je s poslanikom SDA Šemsudinom Mehmedovićem, Ahmetović je odgovorio da je jutros bio sastanak Kluba SDA te da, koliko zna, Mehmedović nije bio na tom sastanku.

 

- Družio se s nama u bifeu parlamenta, s obzirom na to da mi nemamo prostorije kluba - kazao je Ahmetović.

 

Ponovio je raniji stav da članovi Nezavisnog kluba neće podržati set zakona o akcizama, odnosno da će na današnjoj sjednici Predstavničkog doma biti „za“ negativan izvještaj nadležne komisije o tim zakonima.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook