Novi kadrovi

NO upućuje prijedlog Vladi KS: Halilović ili Hrvat novi policijski komesar MUP-a KS

Hronika08.05.17, 21:09h

NO upućuje prijedlog Vladi KS: Halilović ili Hrvat novi policijski komesar MUP-a KS
Pozicija komesara upražnjena je od novembra 2016. godine kada je smijenjen Vahid Ćosić

 

Nezavisni odbor za izbor i reviziju policijskog komesara obavio je razgovore sa kandidatima za policijskog komesara MUP KS, a nakon glasanja članova NO ostala su dva kandidata aktuelni v.d. komesara Mevludin Halilović koji je i načelnik Sektora uniformisane policije i Džafer Hrvat, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP KS. Treći kandidat bio je Fahrudin Halač, načelnik Prve policijske uprave. 

 

Samir Čorbo, predsjednik NO kazao je za Patriju da je riječ o podjednako dobrim kandidatima sa velikim iskustvom koji su isto rangirani.

 

- Mi smo svoj dio posla uradili, uskoro ćemo uputiti prijedlog ministru unutrašnjih poslova KS Vedranu Mulabdiću, a onda ide dalje na Vladu KS. Ova pozicija dugo je već upražnjena, a v.d. komesara obavlja dva posla, tako da bi trebalo okončati ovaj izbor - kazao je Čorbo.

 

NO za izbor i reviziju policijskog komesara pored obavljenog razgovora, ocjenjivao je dostavljeni prijedlog plana i programa rada za vrijeme trajanja mandata, stručno usavršavanje, godine policijskog iskustva na rukovodećim radnim mjestima, ocjenu rada u posljednje tri godine i ostale kvalifikacije koje odgovaraju potrebama radnog mjesta.

 

Pozicija komesara upražnjena je od novembra 2016. godine kada je smijenjen Vahid Ćosić. Imenovanje novog komesara MUP KS moglo bi biti okončano do kraja maja.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!