Krivično djelo prijavljeno 5. maja

Uhapšen S.M. iz Dervente zbog polnog nasilja nad djetetom

Hronika07.05.17, 12:28h

Uhapšen S.M. iz Dervente zbog polnog nasilja nad djetetom
Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.M. je jučer, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj

Sektor kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, podnio je jučer Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo polno nasilje nad djetetom.

 

Ovo krivično djelo prijavljeno je 5. maja ove godine, oko 08.00 sati, nakon čega su policijski službenici Sektora kriminalističke policije policije u Doboju preduzeli potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja ovog slučaj.

 

Istog dana oko 21.00 sati lišili su slobode i izvršioca polnog nasilja nad djetetom, saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

 

Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.M. je jučer, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

Aktivnosti na rasvjetljavanju ovog slučaja preduzete su uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj i u saradnji s Centrom za socijalni rad i nadležnom obrazovnom ustanovom.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook