FOTO/ Krvniku se ubila skoro cijela porodica

Zašto su otac, majka, ujak i tetka Slobodana Miloševića izvršili samoubistvo: Nije prisustvovao očevoj sahrani, jer...

Hronika06.05.17, 16:17h

Zašto su otac, majka, ujak i tetka Slobodana Miloševića izvršili samoubistvo: Nije prisustvovao očevoj sahrani, jer...
Slobodanu Miloševiću ubila se skoro cijela porodica - otac Svetozar, majka Stanislava, ujak Milisav i tetka Darinka

 


Slobodanu Miloševiću, koji je bio optužen za ratne zločine i bivšem predsjedniku SRJ, ubila se skoro cijela porodica - otac Svetozar, majka Stanislava, ujak Milisav i tetka Darinka.

 

Kako piše Kurir, zla sudbina njegove familije počela je još 1962. godine, kada mu se ubio otac Svetozar.

 

Naime, Slobodan Milošević se rodio u Požarevcu kao drugi sin Svetozara i Stanislave Milošević, rođene Koljensić. Svetozar, rođen u selu Uvac kod Lijeve Rijeke, poslije završetka Teološkog fakulteta bio je profesor ruskog i srpskog jezika. Jedan od razloga što se razveo od supruge Stanislave bio je i taj što je prezirao komuniste, dok je Miloševićeva majka poticala iz komunističke porodice.

 

Odmah nakon završetka Drugog svjetskog rata Svetozar je napustio porodicu i vratio se u rodno selo Uvac. Sinovi su ga posjećivali, češće Bora nego Slobodan, piše Kurur. On se 1962. ubio pištoljem, navodno zbog toga što je jedan njegov učenik kojem je dao slabu ocjenu počinio samoubistvo. Slobodan Milošević nije prisustvovao sahrani oca, jer je bio na ekskurziji u Rusiji.

 

slobodan-milosevic-svetozar-milosevic-stanislava-milosevic

S bratom i majkom na ljetovanju: Borislav, Stanislava i Slobodan Milošević

 

Slobodanu i Bori je Stanislava bila i otac i majka sve dok se nije objesila 1974. Ubio se još jedan član njegove najbliže porodice, njegov ujak, general Milisav Koljensić, i to samo dan nakon samoubistva oca. I Svetozarova sestra Darinka, Slobodanova tetka, završila je tragično - nađena je mrtva u kadi nakon što joj je muž poginuo, a djeca pomrla.

 

Braća Slobodan i Borislav Milošević, koji je dugo godina bio diplomata u Moskvi, tokom života nisu bili previše bliski. Zanimljivo je da se Slobodan, iako su mu otac i majka bili Crnogorci, uvijek deklarisao kao Srbin, dok se brat Bora izjašnjavao kao Crnogorac. Tako su i sahranjeni - Slobodan u Požarevcu, a Bora u Crnoj Gori, u selu Uvac kraj oca Svetozara, piše Kurir.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook