Novi projekat našeg reditelja

Holivudske zvijezde u novom filmu Danisa Tanovića: Bh. oskarovac na jesen počinje snimati 'Nevidljive'

Kultura06.05.17, 15:08h

Holivudske zvijezde u novom filmu Danisa Tanovića: Bh. oskarovac na jesen počinje snimati 'Nevidljive'
Saradnja hrvatske književnice i našeg oskarovca Velike holivudske zvijezde igrat će u novom filmu Danisa Tanovića koji će se snimati na jesen

 


Hrvatska književnica koja živi u Londonu, Tena Štivičić, uoči premijere svoje drame "Nevidljivi" u Hrvatskoj, otkrila je za zagrebački "Jutarnji list" da će po ovom njenom tekstu bh. oskarovac Danis Tanović na jesen snimati igrani film.

 

Štivičić je prema drami napisala scenarij za film "Invisible", koji bi trebao režirati Tanović i u kojem bi, prema neslužbenim najavama, trebale učestvovati i holivudske zvijezde.

 

- Na ekranizaciji sam počela raditi na prijedlog producentice filma. Ona je već dugo veliki Danisov fan i tražila je projekt koji bi mogla raditi s njim. Danis, pored svojih zavidnih umjetničkih referenci, ima i to razumijevanje teme, proživjevši i sam iskustvo izbjeglištva i prinudnog života u stranom svijetu. Snimanje filma još nije počelo, odgođeno je za jesen - kaže Tena Štivičić.

 

Inače, drama "Nevidljivi" premijeru je imala u Londonu prije šest godina, gdje je postigla veliki uspjeh. Govori o imigrantskom bračnom paru koji je u Londonu u potrazi za boljim životom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook