VIDEO/ OTVORENO U CD-U

Efendić: Radončić 'nije etnički Bošnjak' i ne može biti član... Hadžifejzović: Da li je to diskriminacija?!

Front06.05.17, 10:31h

Efendić: Radončić 'nije etnički Bošnjak' i ne može biti član... Hadžifejzović: Da li je to diskriminacija?!
Na pitanje o verbalnim sukobima sa Fahrudinom Radončićem, Efendić je kazao da ga lider SBB-a očito vidi kao moguću konkurenciju na izborima 2018. godine u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva te pojasnio šta je mislio pod kvalifikacijon da on "nije etnički Bošnjak"

 

 

Načelnik Opštine Novi Grad, najmnogoljudnije u Sarajevu, Semir Efendić gostovao je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića i otvoreno govorio o sukobima unutar rukovodstva SDA, istakavši da ova stranka treba hitno organizovati vanredan kongres.


- Treba to uraditi prije izbora, dok nema Amira Zukića da to završimo..., ustvrdio je Efendić, te odgovarao na pitanje ko bi mogao biti novi predsjednik najveće bošnjačke stranke u BiH. 


Na pitanje o verbalnim sukobima sa Fahrudinom Radončićem, Efendić je kazao da ga lider SBB-a očito vidi kao moguću konkurenciju na izborima 2018. godine u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva te pojasnio šta je mislio pod kvalifikacijon da on "nije etnički Bošnjak":  


- To je čovjek koji je bio mojih godina ili nešto stariji kada je došao u Sarajevo... Zamislite da ja sada odem u Italiju i za nekih 20-tak godina postanem njihov patriota! Dugo sam bio u dilemi i pitao se otkud tolika destrukcija u toj ličnosti, sve u ovoj zemlji bilo je na meti njegove novine... Kada sam malo istraživao etnologiju, vidio sam odakle sve to...


Efendić je rekao i da smatra da Radončić stoga ne može biti bošnjački član Predsjedništva BiH, na šta je Hadžifejzović odgovorio pitanjem: 

 

- Zar to nije diskriminacija?! 


O čemu je sve govorio Semir Efendić,koji se dotakao i ekonomskih problema u državi, istakavši da kao načelnik Opštine Novi Grad uopšte nema ekonomski plan (!?), pogledajte u intervjuu na Face TV...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook