sjednica doma naroda

Radončić: Izborni zakon ima nedostataka, ali u ovim rješenjima povrijeđen je vitalni interes Bošnjaka

Front04.05.17, 14:56h

Radončić: Izborni zakon ima nedostataka, ali u ovim rješenjima povrijeđen je vitalni interes Bošnjaka
On je dodao da je previše važnih pitanja izostavljeno da bismo mogli po jednoj žurnoj proceduri glasati za ovakav zakon

 


Fahrudin Radončić, delegat u Domu naroda PSBiH jedan je od pet delegata iz Kluba Bošnjaka koji su potpisali mehanizam za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa kazao je da u Izbornom zakonu ima mnogo nedostataka, piše Patria.

 

- Niko ne spominje da se bošnjački član Predsjedništva bitra sa jednom trećinom glasova i da tako upravlja cijelim korpusom. Mi smo jedina zemlja u svijetu koja nema drugi izborni krug za člana Predsjedništva i čak nema modus vanrednih izbora – kazao je Radončić.

 

On je dodao da je previše važnih pitanja izostavljeno da bismo mogli po jednoj žurnoj proceduri glasati za ovakav zakon.

 

- A, ja sam u svoje ime i u ime SBB-a potpisao ono što se zove zaštita vitalnog nacionalnog interesa jer zaista mislim da u pojedinim rješenjima koja su ponuđena on jeste ugrožen – kazao je Radončić.

 

Pred delegatima bi se, između ostalog, trebao naći Prijedlog zaključka o formiranju Interresorne radne grupe za izradu Zakona o ispitivanju porijekla imovine službenika u institucijama BiH.

 

On je rekao da će glasati za taj zakon.

 

 - Mislim da svaki poolitičar, svaka javna ličnost, svaki bisnismen treba da podrži svaki zakon koji se tiče ispitivanje porijekla bilo čije pa i njegove lične imovine. Naravno da ću glasati za taj zakon – dodao je Radončić.

 

(NAP, depo portal, blin magazin/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook