DEFINITIVNO OTKAZAN

Ništa od 'Najveće žurke na Balkanu': Gdje i kada će se održati koncert Ace Lukasa u Sarajevu?

Showbizz04.05.17, 12:38h

Ništa od 'Najveće žurke na Balkanu': Gdje i kada će se održati koncert Ace Lukasa u Sarajevu?
Koncert je trebao biti održan 6. maja, karte su uveliko rasprodate, a dva dana uoči koncerta na zvaničnoj sranici za prodaju karata 'kupikartu.ba' i zvanično je potvrđeno da je kocert prolongioran i da se čeka novi termin


Nakon što je krajem aprila MUP KS izdao zabranu održavanja koncertnih i drugih manifestacija u sarajevskoj Zetri zbog katastrofalnog stanja u kome se nalazi požarni sistem u dvorani, u pitanje su dovedena sva koncertna dešavanja koja su zakazana u narednom periodu.


Prvi među njima je koncert Ace Lukasa, ugovoren u okviru reionalne turneje "Najveća žurka na Balkanu", koji je, sada je već posve jasno - definitivno otkazan.


Koncert je trebao biti održan 6. maja, karte su uveliko rasprodate, a dva dana uoči koncerta na zvaničnoj sranici za prodaju karata 'kupikartu.ba' i zvanično je potvrđeno da je kocert prolongioran i da se čeka novi termin.


Organizacioni tim Ace Lukasa još nije saopštio koji će biti novi termin i hoće li ga biti, te gdje bi se, s obzirom na kapacitet dvorane u Zetri, koncert opšte mogao održati.

 

U razgovoru za DEPO Portal prije nekoliko dana iz PR-a koncerta je potvrđeno da se čekaju zvanične informacije i da će o tome javnost biti blagovremeno obaviještena.


Detaljnije o razlozima otkazivanja koncerta i stanju u Zetri možete čitati na ovom linku.


Inače, informacija o zatvaranju dvorane u Zetri u neizvjesnost stavlja još jedan događaj - koncert duhovne muzike 'Moj ummete 2017.' koji je zakazan za 25. maj, uoči početka posta u mjesecu ramazanu.

 
Tako glavni grad BiH nastavlja da se bruka i crveni pred cijelim regionom, jer danas je to koncert folk zvijezde, a sutra će biti neki drugi veliki muzički ili scenski događaj... Nisu bitne finese, bitna je suština. A suština je da su politika i nesposobna uprava olimpijsku dvoranu Zetra kao simbol Sarajeva - dovele do uništenja!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook