Prijeti li kolaps bh. prijestolnici

Ultimatum radnika Grasa: Obustavljamo saobraćaj, ako radnici sutra ne dobiju platu!

Hronika02.05.17, 16:47h

Ultimatum radnika Grasa: Obustavljamo saobraćaj, ako radnici sutra ne dobiju platu!
Prema riječima Himzanije, sve subvencionirane karte su pale na leđa Grasa. A kada bi KS isplatio dugovanja, uplatili bi se doprinosi radnicima koji se ne uplaćuju duže od 10 godina

 


Ukoliko radnici KJKP Gras sutra ne dobiju platu, postoji mogućnost da dođe do obustave gradskog saobraćaja.

 

Ovo je za Oslobođenje potvrdio Adnan Himzanija, predsjednik Sindikata Grasa.

 

- Ako ne dobijemo januarsku platu, niko ne može garantovati da li će prevoza biti. Nama o zakonu ne trebaju ništa pričati oni koji vladaju zakonom sile. Vlast bi htjela da radimo džaba. Kao što je u skladu sa zakonom da mi izvršavamo svoje obaveze, tako je da nam se plata isplati svakoga mjeseca, kaže Himzanija i naglašava da je razlog za nova dešavanja tužba koju je Gras podnio protiv KS-a od 140 miliona KM za period 2009-2012.

 

Prema riječima Himzanije, sve subvencionirane karte su pale na leđa Grasa. A kada bi KS isplatio dugovanja, uplatili bi se doprinosi radnicima koji se ne uplaćuju duže od 10 godina.

 

- Sada tražimo od uprave da tuži KS i za period 2012-2105. Oni hoće da promijene i upravu kako bi se tužba povukla, što nećemo dozvoliti. Onaj ko povuče tužbu, dobiće krivičnu prijavu, naveo je Himzanija.

 

(oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!