VLADA JAPANA NUDI ČETIRI PROGRAMA

Stipendije za bh. studente koji žele studirati u Japanu: Evo šta vam je potrebno...

Hronika02.05.17, 10:34h

Stipendije za bh. studente koji žele studirati u Japanu: Evo šta vam je potrebno...
Četiri programa stipendiranja za 2018. godinu uključuju: studente istraživače, studente dodiplomskog studija,studente tehnoloških fakulteta, te studente fakulteta za stručno usavršavanje


 

Vlada Japana je ponudila četiri različita programa stipendiranja za studente iz BiH koji žele studirati na univerzitetima u Japanu, u sklopu programa stipendiranja Ministarstva obrazovanja, kulture, sporta, tehnologije i nauke (MEXT), a rok za predaju aplikacija je 20. juni ove godine. 

 

Četiri programa stipendiranja za 2018. godinu uključuju: studente istraživače, studente dodiplomskog studija,studente tehnoloških fakulteta, te studente fakulteta za stručno usavršavanje.

 

Za sve programe, aplikanti moraju biti spremni učiti japanski jezik te, po završetku svojih studija u Japanu, raditi na jačanju odnosa između BiH i Japana.

 

Detaljnije informacije dostupne su na web stranici Ambasade Japana u BiH: http://www.bosnia.emb-japan.go.jp/.  

 

Od 1996. godine više od 30 studenata iz BiH je steklo obrazovanje u Japanu putem MEXT programa stipendiranja, saopćeno je iz Ambasade Japana u BiH.

 

(FENA/ad)
 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!