NA POMOLU NOVI SKANDAL U SARAJEVU

Šta kaže tim Ace Lukasa o 'otkazivanju' koncerta u Zetri?

Showbizz01.05.17, 18:43h

Šta kaže tim Ace Lukasa o 'otkazivanju' koncerta u Zetri?
Usljed zabrane javnih skupova u Zetri, koju je ovh dana izdao MUP KS, zaustaljena prodaja karata za veliki koncert Ace Lukasa u Zetri. Organizatori za DEPO Portal kažu da čekaju zvaničnu informaciju, dok uprave ZETRE šuti. Ipak, danas je Prvi maj, praznik rada u BiH

 

DEPO portal se tokom jučerašnjeg dana obratio PR službi koja radi promociju turneje i koncerata Ace Lukasa u regionu, tragom informacija koje su se juče pojavile u vezi mogućeg otkazivanja ovoga koncerta u Sarajevu.  

 

Naše pitanje je glasilo: Molimo Vas za stav Ace Lukasa ili organizatora koncerta u Sarajevu povodom današnje informacije da je MUP KS izdao zabranu održavanja koncertnih i drugih manifestacija u Zetri zbog katastrofalnog stanja u  kome se nalazi požarni sistem u dvorani. Tim povodom na sajtu kupikartu.ba navedeno je da se koncert prolongira, uz napomenu da se uskoro očekuje više informacija... Šta to znači?

 

Iz PR službe ubrzo je stigao kratak odgovor koji nije potvrdio otkazivanje koncerta, ali ni njegovo održavanje:   

 

„Poštovani, kada dobijemo zvanične informacije mi ćemo poduzeti odgovarajuće korake i o tome ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.  


Unaprijed zahvaljujem na razumijevanju“, navodi se u odgovoru PR-a Harisa Dedića.  

 

Uprava ZOI 84, u čijem se sastavu nalazi Zetra, za sada se ne oglašava povodom novonastale situacije, dok pojedini mediji špekulišu da će se  tehnički problemi u Zetri, koja propada, pokušati prikriti i da će se tokom narednih dana čitava priča prebaciti na politički teren, budući da se svake godine 2. maj i događaji u Dobrovoljačkoj ulici davne '92. koriste za razne političke igre i dizanja tenzija među građanima Sarajeva i BiH.

 

 

Posjećanja radi, Koncert Ace Lukasa trebao se dogoditi 6. maja u olimpijskoj dvorani Zetra, ali su zbog tehničkih problema javni nastupi u njoj zabranjeni do daljnjeg.

 

Više o razlozima otkazivanja možete čitati na ovome linku!


 
Podsjećamo, DEPO Portal je mogućnost otkazivanja koncerta Ace Lukasa nagovijestio (čitaj ovdje) nakon informacije da je MUP Kantona Sarajevo, nakon sastanka sa resornim ministrom i inspekcijom, donijelo odluku o zabrani javnih dešavanja u Zetri zbog problema na protupožarnom sistemu, koji se nalazi u katastrofalnom stanju. Zabrana je izdata jer uprava ZOI 84, koja je nadležna za održavanje Olimpijske dvorane Zetra, ni nakon više mjeseci ništa nije uradila da se ovo stanje popravi, te bi se u slučaju požara ili nekih drugih tehničkih problema mogla dogoditi tragedija.


 
Naime, stanje u dvorani je katastrofalno i u svim drugim tehničkim elementima koji su neopodni za njeno održavanje i normalan rad, te je održavanje koncerata i javnih manifestacija postalo opasno.


 
Otkazivanje koncerta Ace Lukasa nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji slučaj koji potvrđuje nesposobnost čelnih ljudi ovog grada u organizovanju velikih scenskih događaja. Prije nekoliko mjeseci kuršlus se desio sa baletnim spektaklom na ledu 'Labudovo jezero' koji se trebao održati u Skenderiji, ali je zbog redukcije vode, koje dan ranije nije bilo u cijelom Sarajevu - otkazan.


 
Za postavljanje grandiozne scene i formiranje leda, 24 sata prije samog događaja bila je neophodna voda, koju glavni grad BiH, u 21. vijeku - NEMA! 


 
Inače, informacija o zatvaranju dvorane u Zetri u neizvjesnost stavlja još jedan događaj - koncert duhovne muzike 'Moj ummete 2017.' koji je zakazan za 25. maj.

 

Što se, pak, koncerta Ace lukasa tiče, četri dana uoči  njegovog održavanja o cijelom slučaju jedino su dostupne informacije na glavnoj stranici za prodaju karata (kupikartu.ba), sažete u dvije šture rečenice: PROLONGIRANO! USKORO VIŠE INFORMACIJA“.

 

Tako glavni grad BiH nastavlja da se bruka i crveni pred cijelim regionom, jer danas je to koncert folk zvijezde, a sutra će biti neki drugi veliki muzički ili scenski događaj... Nisu bitne finese, bitna je suština. A suština je da su politika i nesposobna uprava olimpijsku dvoranu Zetram kao simbol Sarajeva - dovele do uništenja! 

 

(DEPO Portal/ak)

 

***********************

Gledaj bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook