IZ BILTENA MUP-A KS

Kralo se, tuklo, ozljeđivalo: Uhapšeni zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Hronika29.04.17, 12:32h

Kralo se, tuklo, ozljeđivalo: Uhapšeni zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
Osobe su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 


 

Policijski službenici Treće PU u petak su slobode lišili S. J. (1990.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti, kao i  K. A. (1995.), također iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku tjelesnu ozljedu na štetu C. Z.

 

O tome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe  su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

OSUMNJIČENI ZA KRAĐU

Policijski službenici Prve PU, PS Stari Grad, jučer su lišili slobode S. D. (1997.) i H. B. (1969.) sa llidže zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krađu.

O tome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.D. I H.B. predati su  u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA DROGE

Jučer su službenici Prve PU, PS Centar, lišili su slobode DŽ. S. (1985.) sa llidže zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo   posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode je predata u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

SLUČAJ KRIJUMČARENJA NARKOTIKA

Policijski službenici Treće PU lišili su slobode B. E. (1987.) iz Hadžića zbog postojanja osnova sumnje za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O tome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

KS - URUČENA 594 PREKRŠAJNA NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 594 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 19 vozača.

lz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, pet osoba koje su upravljale vozilom prije stjecanja prava na upravljanje , jedan vozač za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, pet motomih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri vozila koja nisu bila registrovana, saopćeno je iz MUPKS-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook