FOTO/ Solidarnost na djelu

Mostarski privrednici dižu 'Bingo' iz pepela: Pomoći ćemo finansijski i ustupanjem strojeva za obnovu tržnog centra

Biznis Klub26.04.17, 18:19h

Mostarski privrednici dižu 'Bingo' iz pepela: Pomoći ćemo finansijski i ustupanjem strojeva za obnovu tržnog centra
Na sastanak sa dijelom privrednika Mostara trebali su doći i zvaničnici kompanije Bingo, ali – kako su saopštili domaćini – predstavnici kompanije Bingo imali su sastanke sa osiguravajućim kućama, te nisu mogli doći u Mostar

 

Dio privrednika s područja Grada Mostara okupio se u srijedu kako bi izrazili spremnost da pomognu kompaniji Bingo, čiji je veliki tržni centar izgorio u velikom požaru u subotu naveče.

 

“Svrha današnjeg okupljanje jeste iznalaženje načina podrške svih nas skupa kompaniji Bingo”, rekao je novinarima suvlasnik firme Hercegovinalijek, Šemsudin Hasić.

 

On je kazao kako je cilj, prije svega, obnova objekta i zadržavanje stotinjak radnih mjesta za ljude koji rade u tom tržnom centru.

 

mostarski-privrednici-1

 

Privrednici, koji su se okupili u srijedu, namjeravaju pomoći konkretno – finansijski ili u materijalnim sredstvima, u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Hasić je sa svoje strane najavio konkretnu finansijsku pomoć. “Ovo je prebitan privredni subjekt da bi ga izgubili u Mostaru”, dodao je.

 

“Motiv ovoga skupa je da svi ovi privrednici stave sebe na raspolaganje kompaniji Bingo, u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, da pomognu tom privrednom subjektu, koji zapošljava na ovom prostoru stotinu radnika”, izjavio je poduzetnik Selim Isić.

 

“Predlažem da se mi organiziramo, koji imamo mašine, opremu, jer to sigurno puno košta – dizanje ovog objekta do ‘gole zemlje’, da se sve raščisti”, rekao je prvi čovjek firme HP Investing, Hasan Pekušić, istakavši da za taj posao treba 150 ljudi sa mašinama i to da se radi oko mjesec dana.

 

“Ovo što danas ovdje vidimo može se sigurno tretirati kao jedan najsvjetliji moralni čin u ovom momentu”, rekao je direktor Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara Salem Bubalo o okupljanju privrednika radi pomoći Bingu.

 

On je najavio da će Grad Mostar preduzeti velike napore da objekat Tržnog centra Bingo ponovo ugleda svjetlo dana i to što prije.

 

Na sastanak sa dijelom privrednika Mostara trebali su doći i zvaničnici kompanije Bingo, ali – kako su saopštili domaćini – predstavnici kompanije Bingo imali su sastanke sa osiguravajućim kućama, te nisu mogli doći u Mostar.

 

(StarMo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook