Proslava Dana Općine Stari Grad Sarajevo

Besplatni dernek ispred Katedrale: Od legendi bh. estrade nastupaju Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Enes Begović...

Zabava26.04.17, 16:30h

Besplatni dernek ispred Katedrale: Od legendi bh. estrade nastupaju Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Enes Begović...
Bit će desetak eminentnih izvođača koji će priuštiti građanima Sarajeva, ne samo općine Stari Grad, nezaboravnu noć, kazao je Hadžibajrić

 

Povodom 2. maja, Dana Općine Stari Grad Sarajevo, na Trgu fra Grga Martić, ispred Katedrale, 4. maja će biti održan koncert „Legende Starom Gradu“.

 

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je na pres-konfereniciji održanoj tim povodom ispred Katedrale kazao da će na koncertu učestvovati legende bh. estrade: Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Enes Begović, Nihad Alibegović, Arif Alajbegović, Aka Hukelić i Aka_demija „Pink Panter“, Ibro Bublin, a voditelj programa bit će glumac Enis Bešlagić.

 

- Bit će desetak eminentnih izvođača koji će priuštiti građanima Sarajeva, ne samo općine Stari Grad, nezaboravnu noć - kazao je Hadžibajrić.

 

On ističe da su u Općini Stari Grad ove godine „malo pobjegli od stereotipa“, pa je i današnja pres-konferencija održana na otvorenom prostoru.

 

Izrazio je nadu da će koncert povodom Općine Stari Grad postati tradicionalan, ističući da je to poklon Općine Stari Grad i izvođača gradu Sarajevu, građanima i brojnim posjetiteljima.

 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina također je izrazio zahvalnost „stvarnim legendama muzičke estrade“.

 

- Ova ekipa će dati svoje srce Starom Gradu, a mi ćemo to srce odaslati cijelom svijetu. Ovo je ono što Općina Stari Grad može ponuditi, svoje srce cijelom svijetu, a ove legende nam u tome svesrdno pomažu - poručio je Pušina.   

 

Jedan od učesnika koncerta Enes Begović je kazao kako bi volio da ovo bude tradicija i da se održava svake godine na istom mjestu, „da bude nešto po čemu će biti prepoznatljiv taj 2. maj“.

 

Pozvao je sve građane da 4. maja dođu na koncert, obećavši im „pravu zabavu i spektakl“.

 

Glumac Enis Bešlagić izrazio je zadovoljstvo što će biti dio ovog programa i „što će taj dan svim ljudima koji će doći moći pokazati nešto lijepo“.

 

- Da pokažemo našu tradiciju, da stojimo iza nje, da se ne stidimo i da smo mi dio i ovog naroda i ove sredine - kazao je Bešlagić.   

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook