VIDEO/ Zabranjena ljubav

Prvi poljubac sa suprugom: Macron je imao 15 godina i glumio u školskoj predstavi, a ona mu je bila nastavnica...

Nedjeljni magazin25.04.17, 10:08h

Prvi poljubac sa suprugom: Macron je imao 15 godina i glumio u školskoj predstavi, a ona mu je bila nastavnica...
Macronovi roditelji u ono vrijeme nisu bili nimalo sretni što se njihov sin zaljubio u nastavnicu privatne katoličke srednje škole u Amiensu. Pokušali su i zaustaviti romansu, a njegov je otac navodno upozorio Trogneux da se drži podalje od Emmanuela dok ne navrši 18 godina. Trogneux, tada s udanim imenom Brigitte Auziere, odgovorila je: 'Ne mogu vam ništa obećati'

 

Nakon što je u nedjelju ušao u drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj, u javnost je isplivala snimka Emmanuela Macrona kako sa 15 godina daje poljubac svojoj nastavnici, ženi od 40 godina, koja će mu kasnije postati supruga.

 

Brigitte Trogneux starija je 25 godina od Macrona i kad je on pohađao srednju škola, ona je bila u braku s troje djece. Unatoč tome, ljubav je prevladala i Macron je već sa 16 godina obećao da će se oženiti za nju.

 

Objavljeni video snimljen je u maju 1993. godine. Macron je glumio u školskoj predstavi i pri silasku pozornice nastavnica mu je čestitala kao i ostalim učenicima i sudionicima. Nakon stiska ruke i poljupca s prof. Trogneux današnji kandidat za predsjednika odlazi za mikrofon i čini se kao da se nasmije dok gleda u njenom smjeru, no ne čuje se razgovor, piše Mirror.

 

 

Par se oženio 1997., a neobična ljubavna priča bila je u fokusu francuskih tabloida i časopisa. Otkako je Macronu porasla popularnost, a njegov put prema Elizejskoj palači sve ozbiljniji, muž i žena sve su češće bili tema trač rubrika i oboje su povremeno odgovarali kritičarima.

 

Tokom kampanje nezavisni kandidat i centrist Macron nije skrivao osjećaje prema supruzi i fotoreporteri su njega i Trogneux često uhvatili u zagrljaju, a nisu propustili zabilježiti ni emotivni poljubac nakon proglašenja izbornih rezultata. Macron se vrlo često i u svojim govorima osvrtao na podršku koju ima od žene, a biračima je govorio da će ona ima veliku ulogu kao francuska Prva dama ako ga izaberu.

 

Macronovi roditelji u ono vrijeme nisu bili nimalo sretni što se njihov sin zaljubio u nastavnicu privatne katoličke srednje škole u Amiensu. Pokušali su i zaustaviti romansu, a njegov je otac navodno upozorio Trogneux da se drži podalje od Emmanuela dok ne navrši 18 godina. Trogneux, tada s udanim imenom Brigitte Auziere, odgovorila je: ‘Ne mogu vam ništa obećati.’

 

Prošle je godine u razgovoru za francuski dokumentarac rekla da nije bio poput ostalih tinejdžera. Prisjetila se kako joj je predložio da zajedno napišu dramu: ‘Nisam mislila da će to ići tako daleko. Mislila sam da će mu dojaditi. No, pisali smo zajedno i malo pomalo potpuno me osvojila inteligencija tog dječaka.’

 

Kad je imao 16 godina, Macrona su roditelji poslali u Pariz na nastavak školovanja, no on se zakleo da će se oženiti s Trogneux koja je tada imala 40 godina. ‘Stalno smo se nazivali i provodili smo sate u telefonskim razgovorima. Malo pomalo, sav moj otpor je nestao, uspio me osvojiti i to na nevjerovatan način, sa strpljenjem’, rekla je Brigitte.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook