VIDEO/ Skandal usred utakmice

Džeko izvrijeđao trenera: 'Je*i se! Jesi li ti normalan?' Evo šta je na to Spalletti rekao...

Sport25.04.17, 09:16h

Džeko izvrijeđao trenera: 'Je*i se! Jesi li ti normalan?' Evo šta je na to Spalletti rekao...
Pri izlasku je treneru dva puta poručio: "Jebi se!", pitao ga je: "Jesi li normalan", a odbio se i pozdraviti sa Spallettijem. Nije ni sjeo na klupu za rezervne igrače, već je otišao direktno u svlačionicu

 

Edin Džeko poludio je na trenera Rome Luciana Spallettija tokom utakmice protiv Pescare. 

Spalletti: Riješit ću problem sa Džekom

 

Trener Rome Luciano Spalletti izjavio je da će izgladiti nesporazum s Edinom Džekom, koji je ljutito reagirao nakon što je izmijenjen u drugom poluvremenu utakmice protiv Pescare.

 

- Džeko? Nisam razumio da mi je rekao "opet se praviš pametan". Izveo sam ga iz igre jer je jedini napadač koji je igrao cijelu sezonu. Emerson je imao problema i njega sam izveo, kao i Paredesa - kazao je Spalletti.


Naime, Spalletti je 20 minuta prije kraja utakmice pri vodstvu Rome 4:0 odlučio iz igre izvaditi bosanskohercegovačkog napadača, koji je trenerovu odluku dočekao u nevjerici.
 

Pri izlasku je treneru dva puta poručio: "Jebi se!", pitao ga je: "Jesi li normalan", a odbio se i pozdraviti sa Spallettijem. Nije ni sjeo na klupu za rezervne igrače, već je otišao direktno u svlačionicu.


 
"I bolje što nije došao na klupu... Bilo me je strah, Džeko je ogroman dečko", našalio se Spalletti nakon utakmice.

 

Razlog Džekine ljutnje krije se u činjenici da se bori za najboljeg strijelca Serie A. Predvodi listu s 25 golova, koliko je zabio i napadač Torina Andrea Belotti. Gol manje je postigao Interov Mauro Icardi, a blizu im je i Juventusov Gonzalo Higuain s 23 pogotka.
 


I nakon utakmice Džeko, koji u 4:1 pobjedi protiv Pescare nije zabio gol, bio je razočaran. Bez ijedne riječi prošao je pored novinara i ušao u Romin autobus.

 

 

(index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook