Banjalučki biskup pita

Komarica: Kako je moguće da niko ne odgovara što ovdje nema ljudi?

Hronika20.04.17, 08:18h

Komarica: Kako je moguće da niko ne odgovara što ovdje nema ljudi?
Gdje su moji katolici? To ne pitam ja, to pita papa. Biskup nije ovdje sam, on je član velike svjetske crkve i nikako ne može biti svejedno da gledamo nepravdu i da šutimo. Zato pitajte one koji su dužni da štite svoje građane, kazao je biskup Komarica

 

Banjalučki biskup monsinjor Franjo Komarica kazao je za „Avaz" da ne želi komentirati navode predsjednika RS Milorada Dodika (SNSD), koji je prije dva dana istakao da se Komarica avanturistički miješa u politiku i da „biskupove neistine ne doprinose miru i suživotu".

 

- Nemam ja šta na to reći. Pitajte političare o tome. Ima valjda neko u Banjoj Luci osim mene ko može da kaže šta je istina. Ima tu valjda i hrvatskih političara. Neka oni kažu šta je istina. Neka oni kažu da li ovdje ima katolika i neka kažu gdje su - istakao je Komarica.

 

On je dodao da se „nismo jučer rodili" i da je biskup u Banjoj Luci postojao i prije rata. Komarica je podsjetio da je govorio protiv rata i da rata u Banjoj Luci nije bilo, ali katolika nema.

 

- Gdje su moji katolici? To ne pitam ja, to pita papa. Biskup nije ovdje sam, on je član velike svjetske crkve i nikako ne može biti svejedno da gledamo nepravdu i da šutimo. Zato pitajte one koji su dužni da štite svoje građane - kazao je biskup Komarica.

 

Dodao je da biskup nije političar, ali da jeste građanin i ima pravo pitati političare gdje su im sugrađani.

 

- Šta ste uradili sa svojim sugrađanima? Kako je moguće da niko ne odgovara što ovdje nema ljudi? Žao mi je što se ovakva pitanja ne postavljaju onima kojima je dužnost da na njih odgovaraju. Meni svaki dan dolaze obespravljeni, mole i jauču i traže pomoć. Oni kažu da niko od političara ne želi da im pomogne - istakao je biskup Komarica za "Avaz".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook