Žele nastavak aranžmana s MMF-om

Košarac: Glasat ćemo za set zakona iz Reformske agende

Front19.04.17, 15:42h

Košarac: Glasat ćemo za set zakona iz Reformske agende
Istaknuo je kako misli da Bosić nema pravo da ih poziva ni na kakvo zajedničko djelovanje ''poslije ovakvog jučerašnjeg stava da ne žele da podrže našu inicijativu da se pokrene procedura za izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara BiH''

 

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac je danas u Sarajevu izjavio novinarima da će taj klub glasati „za“ hitnu proceduru i za ovakav sadržaj zakona iz seta zakona iz Reformske agende.

 

Radi se o setu zakona o akcizama, čijim se usvajanjem omogućava nastavak aranžmana s MMF-om.

 

Košarac je napomenuo da je SDS odbio SNSD-ovu inicijativi da zajedno pokrenu proceduru za smjenu Vijeća ministara BiH. Istaknuo je da je njihov poziv bio vrlo jasan, da se okupe oko jedinstvenog političkog stava, jer su uvidjeli „vrlo jasnu situaciju da SDA ponižava SDS, ponižava njihove ministre“.

 

- Tražili smo da zajedno jednostavno prestanemo omogućavati ljudima iz SDA da se na takav način igraju s ljudima koji dolaze iz RS-a. Bilo je potpuno jasno i očekivano da će ponovo politika koju vodi Mladen Bosić i neki drugi oko njega odbiti našu inicijativu i dalje ići u zagrljaj Bakiru Izetbegoviću - kazao je Košarac.

 

Istaknuo je kako misli da Bosić nema pravo da ih poziva ni na kakvo zajedničko djelovanje „poslije ovakvog jučerašnjeg stava da ne žele da podrže našu inicijativu da se pokrene procedura za izglasavanje nepovjerenja Vijeću ministara BiH“.

 

On je ustvrdio da nikada nije bio lošiji položaj Srba u institucijama BiH, kakav je danas, „zahvaljujući jednoj takvoj politici koju predvodi Mladen Bosić i neki drugi oko njega“.

 

- Ono što je bilo potpuno legitimno s naše strane jeste činjenica da onemogućimo razvoj takvih politika prema predstavnicima iz RS-a - istaknuo je Košarac.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook