Pripazio ih

Hobotnica Semira Efendića: Zaposlio suprugu, sestru, rođake, drugarice...

Front18.04.17, 11:35h

Hobotnica Semira Efendića: Zaposlio suprugu, sestru, rođake, drugarice...
Semir Efendić se, navodno, pobrinuo i za svoju sestru, koja je uposlene u ''Elektroprivredi BiH''

 

Nakon što je Dnevni avaz objavio informaciju o pojedinim članovima porodice Efendić, koji su preko načelnik sarajevske općine Novi Grad Semira Efendića dobili vrlo interesantne funkcije, veliki broj građana se javio te nastavio niz.

 

Jedan od njih je napisao da je amidža Semira, Hamed Efendić (koji, iako je penzioniran, radi kao savjetnik komandira Centralnog zatvora), zaposlio svoju suprugu Hediju kao savjetnika u MZ Dobrinja 2. 

 

Također, Semir Efendić je u Općinu, kojom rukovodi, uposlio dečka od svoje svastike (sestra njegove supruge, Adisa, koja je uhljebljena u općini Ilidža), te još nekoliko svojih drugarica.


Isto, izvor tvrdi, kako je Semirova supruga dobila posao u Ministarstvu prostornog uređenja FBiH, gdje je sekretar Adnan Efendić, Semirov rođak. Ona trenutno odsustvuje s posla zbog trudnoće.

 

Semir Efendić se, navodno, pobrinuo i za svoju sestru, koja je uposlene u "Elektroprivredi BiH". Navodno je u ovoj profitabilnoj kompaniji trenutno uposlena kao pripravnik, dok se na nađe zgodno mjesto.


Kako je Avaz ranije pisao, Semir je amidžića smjestio u "Tržnice". Načelnik sektora za pravne poslova MUP-a KS je, također, rođak Idriz Efendić, komandir policije Ilidža je Ensad Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS je Hamdija Efendić.

 

S obzirom na veliki broj ovakvih tvrdnji građana, Dnevni avaz je kontaktirao Efendića te ga upitao da li su ovi navodi tačni. U kratkoj telefonskoj izjavi on je poručio:

 

- Ne dajem izjave za "Dnevni avaz".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 

*******************************************

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook